Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să facă un Centru Naţional de Productivitate, după un model coreean

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a discutat marţi cu reprezentaţii guvernului din Coreea de Sud perspectivele şi modul de organizare a viitorului Centru Naţional de Productivitate, odată cu finalizarea celei de-a doua etape a implementării programului ”Knowledge Sharing Program 2016/2017” derulat de executivele din România şi Coreea de Sud, în scopul colaborării în domeniul creşterii productivităţii şi competitivităţii, potrivit News.ro.
Economica.net - mar, 30 mai 2017, 14:12
Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să facă un Centru Naţional de Productivitate, după un model coreean

„Lucrăm în prezent, împreună cu Secretariatul General al Guvernului la un Memorandum pentru configurarea Centrului Român de Productivitate, prin intermediul căruia  expertiza coreeană de măsurare şi creştere a productivităţii va fi transferată şi adaptată cerinţelor şi realităţilor româneşti în scopul reînnoirii producţiei şi specializării continue a forţei de muncă, automatizării proceselor şi operaţiunilor. Aceste cunoştinţe vor deveni baza de consultanţă pentru sectorul IMM din România destinată creşterii  performanţei şi impulsionării antreprenoriatului de succes, prin punerea în aplicare a celor mai bune practici în domeniul productivităţii”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu, într-un comunicat, citat de News.ro.

Prin crearea Centrului Român de Productivitate, mediul de afaceri din România va beneficia de sprijin privind metodele şi tehnicile de îmbunătăţire a productivităţii, de instruire şi activităţi de consultanţă de nivel internaţional, training vocaţional si de o bază de date completă a sectoarelor economice.

”În prezent, întreaga lume a afacerilor se concentrează pe inovare şi pe competitivitate sporită prin creşterea productivităţii şi alocarea eficientă a resurselor.  Ne aflăm acum la sfârşitul celei de-a doua etape de implementare a programului de productivitate din România, prin care, împreună cu Guvernul Coreean, am realizat paşi importanţi în direcţia obiectivului nostru de a face din productivitate un punct central al politicilor dedicate IMM-urilor si al întregului ecosistem de business, în general”, a menţionat Petrescu.

România, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat  a derulat, în perioada 2015-2017, Programul Knowledge Sharing Program, furnizat de Guvernul din Coreea.

”Programul a urmărit definirea unor parametri care să permită evaluarea productivităţii în Romania, în corelare cu standardele internaţionale şi europene din domeniu, definirea procedurilor specifice pentru instituirea unui premiu naţional de productivitate şi formularea unei propuneri de proiect pentru înfiinţarea Centrului Român de Productivitate”, arată ministerul.

Centrele Naţionale de Productivitate sunt organizaţii de referinţa pentru economiile ţărilor dezvoltate, cele mai semnificative fiind cele din Germania, Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite, Japonia, Coreea sau Singapore.

Aceste centre sunt afiliate la Asociaţia Europeană a Centrelor Naţionale de Productivitate cu sediul în Belgia sau la Asociaţia de Productivitate din Asia, iar în America există trei asociaţii.

Centrele sunt susţinute metodologic de un departament specializat al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), cu sediul la Geneva.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Primarii trebuie să se implice în campania de vaccinare. Este important să acționăm mai intens și în zona rurală
Iohannis: Primarii trebuie să se implice în campania de vaccinare. Este important să acționăm mai intens și în zona ...
Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, marţi, necesitatea accelerării campaniei de vaccinare anti-COVID-19, punctând că primarii şi alte autorităţi locale, indiferent de culoarea politică,......
Generali a realizat în primele trei luni din 2021 un profit cu mult peste așteptările pieței
Generali a realizat în primele trei luni din 2021 un profit cu mult peste așteptările pieței
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali SpA, a raportat un profit trimestrial peste estimările analiştilor, ...
Băncile din România au investit peste 200 milioane euro în proiecte de digitalizare, în 2020
Băncile din România au investit peste 200 milioane euro în proiecte de digitalizare, în 2020
Pe fondul pandemiei, băncile din România au crescut investițiile în automatizarea proceselor, astfel că în 2020 au ...
Gheorghiţă: Va exista în curând posibilitatea de programare pentru vaccinarea cu serul Johnson & Johnson
Gheorghiţă: Va exista în curând posibilitatea de programare pentru vaccinarea cu serul Johnson & Johnson
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că până la finalul ...