Ministrul propus al Sănătăţii, Florian Bodog, întrebat dacă a luat mită: „Nu iau şpagă ca medic”

Ministrul propus al Sănătăţii, Florian Bodog, a fost avizat, miercuri, de comisiile de sănătate din Parlament, el prezentând pe scurt programul PSD în domeniu şi promiţând că toate angajamentele vor fi respectate. Un deputat USR l-a întrebat pe mininistru dacă a luat vreodată mită, răspunsul fiind că el nu ia ”şpagă ca medic".
Economica.net - mie, 04 ian. 2017, 11:39
Ministrul propus al Sănătăţii, Florian Bodog, întrebat dacă a luat mită:

Ministrul propus al Sănătăţii a afirmat, în cadrul audierilor, că până la finalul anului 2017 va fi elaborată o nouă Lege a sănătăţii, care să rezolve disfuncţionalităţile din sistem, urmând ca ea să cuprindă şi noua grilă de salarizare, promisă de PSD.

„Îmi doresc să eliminăm această concepţie potrivit căreia cel mai bun medic este trenul spre Bucureşti sau avionul spre străinătate. Avem medici competenţi. (…) Nu suntem cu absolut nimic mai prejos decât vecinii noştri cărora le plătim servicii medicale scumpe”, a spus ministrul propus, în Comisii.

El afirmă că are experienţa necesară pentru funcţia în care a fost nominalizat, pentru că a „parcurs toate etapele” profesionale, atât ca medic, cât şi ca manager. El le-a spus parlamentarilor că mandatul său ca ministru va fi unul în care se vor respecta toate angajamentele făcute de PSD în programul de guvernare, punctând, pe scurt, câteva dintre ele.

Bodog a afirmat că viziunea Ministerului va fi una axată pe pacient, şi de aceea se vor construi 8 noi spitale regionale, dotate modern, precum şi un spital republican, în Capitală. El a promis şi modernizarea tuturor spitalelor judeţene.

„Există câteva spitale judeţene care au fost modernizare, care au beneficiat de finanţare. Aceste spitale au ajuns la un standard civilizat şi ne dorim ca toate spitalele judeţene din România să ofere condiţii civilizate, propice, atât pentru pacienţi, cât şi pentru specialiştii din sănătate. Condiţiile de muncă impietează foarte mult asupra plăcerii de a merge la muncă”, a spus el.

Ministrul propus a promis şi că fiecare spital judeţean va avea 6-10 paturi de arşi, precum şi specialişti care să trateze arsurile.

Bodog a vorbit şi despre modernizarea serviciilor de urgenţă, precum şi schimbarea modului de funcţionare, având în vedere că centrele de Primiri Urgenţe sunt „asaltate” de persoane care au probleme de sănătate, însă nu probleme ce necesită intervenţii de urgenţă.

„Nu este nimic rău în asta, însă aglomerând Unităţile de Primiri Urgenţe practic avem efecte negative asupra rezolvării problemelor care sunt cu adevărat urgente. Medicina primară poate să preia în anumite condiţii această povară”, a spus el.

Bodog a promis şi respectarea angajamentelor cu privire la ambulanţe în toate comunele din România, însă nu a răspuns unei întrebări USR cu privire la cine va finanţa plata salariilor ambulanţierilor şi nici nu a răspuns la întrebarea privind bugetul prevăzut pentru 2017 pentru achiziţionarea acestor ambulanţe.

USR l-a întrebat pe ministrul propus şi dacă a luat vreodată mită, el răspunzând la final: „Nu iau şpagă ca medic”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...