1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Ministrul rus al Energiei: Proiectul South Stream nu va fi reluat

Statutul proiectului gazoductului South Stream nu a fost modificat, a declarat luni un oficial din Ministerul rus al Energiei pentru agenţia Itar Tass, adăugând că şi lucrările asociate cu acest proiect sunt îngheţate.

11 ian, 2016 | Agerpres

La finele lui 2014, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, o conductă destinată să transporte gazul natural rusesc în Europa via Bulgaria, urmând în schimb să construiască o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia.

'Statutul nu a fost modificat, proiectul este îngheţat', a declarat oficialul din Ministerul rus al Energiei.

De asemenea, un reprezentat al biroului de presă al Guvernului bulgar a declarat pentru RIA Novosti că autorităţile de la Sofia nu au în prezent informaţii cu privire la posibila reluarea a discuţiilor cu Rusia pe tema construirii gazoductului South Stream.

Anterior, în presa din Bulgaria, au apărut informaţii potrivit cărora lucrările la gazoductul South Stream ar putea fi reluate în câteva săptămâni. Potrivit cotidianului Standart, premierul bulgar Boyko Borisov şi-a informat apropiaţii că Moscova a decis să revină la South Stream, ca urmare a tensiunilor dintre Moscova şi Ankara după doborârea unui avion militar rusesc de către Turcia, iar acest subiect să fie inclus pe agenda discuţiilor comisiei bilaterale care se va reuni la finele acestei luni la Sofia.

În luna decembrie 2015, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a anunţat că Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului Turkish Stream, o conductă de gaze care ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. Lucrările de construcţie la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, deocamdată, guvernele rus şi turc nu au semnat un acord oficial în acest sens.

Turcia şi Rusia trec prin cea mai gravă criză diplomatică de la Războiul Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât pe 24 noiembrie de armata turcă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO