Ministrul Sănătăţii: Există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat luni, că, în prezent, există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara.
Economica.net - lun, 29 mai 2017, 12:12
Ministrul Sănătăţii: Există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

‘La momentul de faţă, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată ţara şi urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârşitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (…) cu minimum o lună, în aşa fel încât să fie acoperit şi necesarul de hexavalent’, a declarat Bodog.

Ministrul Sănătăţii a participat luni, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu reprezentanţii companiilor farmaceutice, la care a fost prezent şi premierul Sorin Grindeanu, potrivit programului şefului Executivului.

Întrebat ce cantitate este necesară pentru vaccinurile ROR, Bodog a răspuns: ‘Necesarul până la sfârşitul anului, ca să nu avem absolut nicio problemă şi să nu existe nicio problemă în ceea ce priveşte aprovizionarea la nivel naţional, este în jur de 400.000 – aceasta este cifra pe care a comunicat-o Institutul Naţional de Sănătate Publică’.

Ministrul a precizat că toate procedurile de achiziţie de vaccin se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată de minimum doi ani şi maximum patru ani.

‘Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile-cadru din timp, în aşa fel încât să nu mai ajungem în situaţia ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în aşa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce priveşte livrarea de vaccin şi (…) necesarul real din ţară va fi furnizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică’, a explicat Bodog.

El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii companiilor farmaceutice despre legea vaccinării, pentru ca, la momentul în care actul normativ va ajunge în Guvern, să înglobeze şi propunerile industriei pharma.

‘Să asigure şi pentru dânşii predictibilitate şi pentru noi posibilitatea de a putea suplini toate nevoile la nivelul României. În finalul acestei discuţii, am convenit ca propunerile să fie discutate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Vor fi avizate de către noi, după care proiectul legii merge la avizare interministerială şi va intra în primă lectură într-o şedinţă de Guvern şi va fi transmis către Parlament’, a afirmat Bodog.

Te-ar mai putea interesa și
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că situaţia cazurilor confirmate cu tulpină......
Producătorul de smartphone-uri vivo îşi extinde rețeaua de parteneri de distribuție în România
Producătorul de smartphone-uri vivo îşi extinde rețeaua de parteneri de distribuție în România
vivo, al 5-lea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, își extinde rețeaua de parteneri de distribuție în ...
BRD a lansat versiunea aplicației You destinată terminalelor Huawei
BRD a lansat versiunea aplicației You destinată terminalelor Huawei
Aplicația de mobile banking BRD YOU areacum și o versiune destinată utilizatorilor de telefoane Huawei, care poate fi ...
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Tuneluri de 12 km vor fi săpate pe secțiunea Apața – Cața cu tehnologie folosită în Qatar
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Tuneluri de 12 km vor fi săpate pe secțiunea Apața – Cața cu tehnologie ...
Lungimea tunelurilor realizate pe secțiunea Apața – Cața, Magistrala IV feroviară, va fi de 12 kilometri, aproape jumătate ...