1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Ministrul Sănătăţii: Situaţia salariilor unor categorii profesionale din sănătate va fi echilibrată. Am depus amendamente la legea salarizării

Situaţia salariilor mai multor categorii profesionale din sănătate va fi "echilibrată", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a precizat că a depus la Camera Deputaţilor mai multe amendamente la Ordonanţa 91 din decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, scrie News.ro.

22 feb, 2018 | News.ro

Sorina Pintea a fost întrebată, joi, la Palatul Parlamentului, unde a participat la Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România, despre situaţia biochimiştilor, care au reclamat că nu au beneficiat de creşteri salariale, fiind o diferenţă de salarizare între ei si medicii biologi, scrie News.ro.

"Vizavi de Legea salarizării, noi am depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente care, credem noi, că ar ajusta sau ar regulariza cât de cât lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe, este postat deja pe site-ul ministerului. Mai avem o anexă asupra căreia trebuie să mai discutăm şi merg acum să mă întâlnesc cu cei de la Sanitas. Eu zic că lucrurile se vor echilibra şi nu numai biologii, chimiştii, farmaciştii, este vorba şi despre alte categorii profesionale pe care noi vrem să le echilibrăm. Şi chiar medicii. De exemplu, şeful de secţie avea un salariu mai mic în lege decât al unui medic primar şi atunci şi aceste lucruri le-am reglat", a declarat ministrul Sănătăţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO