1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

News

Ministrul Sănătăţii vrea să afle de ce au datorii spitalele din subordine

Ministerul Sănătăţii vrea să identifice cauzele dezechilibrului financiar din spitalele aflate în subordinea sa. În acest sens, Ministerul de resort va proceda la analiza financiară a unităţilor sanitare pe care le are în subordine.

Vrem să identificăm cauzele dezechilibrului financiar încă existent în unele spitale. O astfel de analiză financiară ne va da posibilitatea să aflăm unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unităţii respective sau în sistemul de finanţare al spitalului. Am cerut să ni se spună exact dacă depăşirea termenelor de plată e realizată în limita creditelor bugetare sau dacă acestea depăşesc creditele bugetare. Ne interesează dacă există depăşiri în cadrul programelor de sănătate sau dacă acestea sunt la servicii medicale. După această analiză vom stabili măsurile care se impun”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-o întâlnire cu managerii şi directorii economici câtorva spitale din subordinea Ministerului de resort.

Deja am găsit câteva probleme pe care trebuie să le rezolvăm, spune ministrul Sănătăţii. De exemplu, mulţi furnizori solicită ca termenele de plată din partea spitalelor să fie mai mici decât cele stabilite de casele de asigurări. De asemenea, există cazuri în care nu este respectată ordinea cronologică la plata facturilor, a mai spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.


 “Pregătim împreună cu Ministerul Finanţelor Publice un ordin comun conform căruia spitalele publice vor raporta lunar la Ministrul Sănătăţii situaţia privind execuţia bugetară de venituri şi cheltuieli”, a mai spus Vasile Cepoi.
Situaţiile bugetare ale spitalelor vor fi publicate pe pagina oficială a Ministerului Sănătăţii, a conchis ministrul.  

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO