Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, ia şi pensie şi salariu de la stat

La o lună după ce a fost desemnat ministru al Transporturilor, a apărut şi declaraţia de avere a lui Felix Stroe pe site-ul Guvernului. De acolo am aflat că ministrul Transporturilor, fost şef al Regiei judeţene de Apă Constanţa, încasează şi pensie.
Mihai Nicuţ - mie, 29 nov. 2017, 11:10
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, ia şi pensie şi salariu de la stat

Felix Stroe este şi pensionar al Ministerului Apărării, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, publicate pe site-ul Guvernului în data de 16 noiembrie, la circa o lună de când a fost învestit în această funcţie. În această calitate, Felix Stroe a primit, în anul fiscal anterior, 60.240 de lei, adică, în medie, puţin peste 5.000 de lei pe lună.

În acelaşi an, Stroe a mai încasat, în calitatea de director general al Regiei de Apă Constanţa, 351.904 lei, adică peste 29.000 de lei lună, venit salarial.

Vedeţi ataşat, în galeria foto, ultima declaraţie de avere a lui Felix Stroe.

Tot la capitolul venituri încasate anul trecut, Stroe a obţinut şi 158.000 de lei din dividende la două dintre societăţile la care este acţionar, 2X1 Holding SRL şi Cristal Jupiter SA.

De altfel, Felix Stroe este acţionar la 11 firme şi deţine, împreună cu soţia, 13 terenuri, dintre care 7 intravilane, şi trei case, dintre care una în Constanţa, cu o suprafaţă de 350 de metri pătraţi. Stroe mai are opt conturi bancare în care are 176.000 de lei şi 19 euro şi o colecţie de ceasuri  şi bijuterii cu o valoare cumulată de 18.000 de euro.

Potrivit unei ştiri Mediafax apărute în momentul desemnării sale în funcţia de ministru, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa pe care a absolvit-o ca şef de promiţie. Şi-a continuat studiile la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare.

Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este director al RAJA Constanţa, regia locală de apă, iar o vreme a ocupat şi funcţia de consilier local. În 2015, a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa, fiind astfel succesorul tandemului Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu la conducerea social-democraţilor constănţeni. Felix Stroe a fost şi consilier local în perioada 2000-2013.

Stroe susţinea într-un interviu acordat în noiembrie 2015 pentru info-sud-est.ro că a avut o relaţie încordată cu Mazăre, fapt ce ar fi determinat retragerea sa din postul de viceprimar. În acelaşi interviu, Stroe susţinea că nu-l interesează vreo funcţie în administraţie. ”Vă spun cu toată sinceritatea că nu voi candida niciodată pentru o funcţie în planul administraţiei publice. Nici locale, nici centrale. Mi s-a propus să fiu ministru de trei ori până acum şi am refuzat”, a spus Stroe.

Am cerut un punct de vedere ministrului Stroe, în care am întrebat de când primeşte pensie şi cum caracterizează acest cumul pensie-salariu în calitatea sa de ministru într-un guvern social-democrat. Până la ora publicării ştirii nu am primit un răspuns. Vom publica poziţia ministrului imediat ce ne va fi transmisă.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...