Ministrul Transporturilor: În două săptămâni semnăm contractul pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, lotul Biharia – Chiribiș

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că în două săptămâni urmează să fie semnat contractul pentru proiectarea și execuția a încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, respectiv lotul Biharia - Chiribiș. Oficialul de la Transporturi a fost vineri prezent la semnarea contractului pentru lotul Tg Mureș -  Ungheni din Autostrada Transilvania.
Anemona Andone - vin, 29 mai 2020, 09:50
Ministrul Transporturilor: În două săptămâni semnăm contractul pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, lotul Biharia - Chiribiș

„Anul 2020 va fi și anul Autostrăzii Transilvania. Vă ofer o informație în exclusivitate. În două săptămâni vom semna contractul de proiectare și execuție pentru încă 30 de kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia – Chiribiș”, a spus oficialul de la Transporturi.

El a adăugat că în prezent pe Autostrada Transilvania se lucrează pe loturile Iernut – Chețani, Chețani – Câmpia Turzii și Biharia – Borș.

„Sunt șanse foarte mari să terminăm cei 17 km din Iernut – Chețani și descărcările de pe acest tronson. Avem în plan să finalizăm și Biharia – Borș”, a menționat șeful Transporturilor.

Lotul Biharia – Chiribiș urmează să fie semnat cu constructorul orădean Trameco, declarat inițial câștigător al contractului. Semnarea contractului este posibilă după ce Curtea de Apel București a respins luna aceasta contestația unui alt constructor.

Trameco execută de asemenea și lucrările de pe mini-lotul Biharia – Borș iar în ultimul an s-a situat mai multe luni pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier. 

Amintim că pe 2 octombrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat câștigătorul licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Transilvania, între Chiribiș și Borș.

Contractele pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor 3C2 (Chiribiș – Biharia, între km 30+550 și km 59+100) și 3C3 (Biharia – Borș, între km 59+100 și km 64+450) ale Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea (autostrada Transilvania), fuseseră câștigate de Asocierea Trameco – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings.

Pentru subsecțiunea Chiribiș-Biharia, cu o valoare de 326,51 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Subsecțiunea Biharia-Borș avea o valoare de 134,22 milioane de lei, fără TVA ( aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 15 luni. Pentru ambele secțiuni, perioada de garanție a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...