Ministrul Transporturilor: La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5 de metrou

Magistrala 5 de metrou va fi deschisă la sfârşitul lui decembrie 2019 şi se va circula pe ea, a dat asigurări marţi seara ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la B1 TV, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mar, 02 iul. 2019, 18:06
Ministrul Transporturilor: La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5 de metrou

Şeful de la Transporturi a precizat că va avea o discuţie cu noul director al Metrorex, Marin Aldea, şi îi va transmite că „lucrează cu mandatul pe masă”, iar în luna decembrie Magistrala 5 va fi deschisă circulaţiei.

„(…) mâine o să am şi eu o discuţie cu domnul director proaspăt instalat (la Metrorex – n. r.) în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Şodolescu (fostul director al Metrorex – n. r.): lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5, va fi deschisă”, a spus Cuc.

Întrebat despre informaţiile potrivit cărora fostul director general al Metrorex Dumitru Şodolescu ar fi fost îndepărtat din fruntea companiei întrucât nu era agreat de sindicatul de la metrou, ministrul a răspuns: „Cred că nu mă puteţi acuza pe mine că aş fi părtinitor cu sindicatele, când aţi văzut câte proteste au fost la minister de la sindicate”. El a subliniat că directorul general al companiei este numit de Consiliul de Administraţie, şi nu de ministru.

„Eu tot ce pot să fac este să discut şi să preiau problemele reale pe care aceştia le au şi să încerc să le rezolv. Vizavi de presiuni, să ştiţi că eu nu reacţionez la presiuni deloc. Eu ştiu că trebuie să fac ceea ce am spus, în cazul metroului să terminăm Magistrala 5”, a subliniat Cuc.

În ceea ce priveşte proiectele viitoare pe care le are Metrorex, Răzvan Cuc a menţionat că deja s-a lansat proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6 – secţiunea 1 Mai – Tokyo.

„Adică secţiunea cu aeroportul, ca să înţeleagă toţi românii, că mi s-a spus că vorbesc prea tehnic. Deci, conexiunea cu aeroportul – a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru primele şase staţii. Urmează ca în perioada următoare să se lanseze şi pentru celelalte şase staţii, să se desemneze câştigătorul şi să se apuce de lucru”, a susţinut acesta.

Marin Aldea va fi noul director general interimar al Metrorex, începând din 3 iulie, acesta urmând să îl înlocuiască în funcţie pe Dumitru Şodolescu, al cărui mandat expiră marţi, 2 iulie 2019, a anunţat Metrorex, într-un comunicat remis AGERPRES.

„Consiliul de Administraţie al Metrorex îl numeşte pe domnul Marin Aldea director general interimar pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, începând cu data de 3 iulie 2019, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Acesta îl înlocuieşte în funcţia de director general pe Dumitru Şodolescu, al cărui mandat expiră astăzi, 2.07.2019”, se arată în comunicat.

Dumitru Şodolescu a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că se va întoarce în mediul privat, de unde a venit.

„Astăzi este ultima mea zi (la conducerea Metrorex – n. r.). Mi-a expirat mandatul şi va fi numit un nou director general. Nu mi-au mai prelungit mandatul. Eu mă întorc în mediul privat de unde am venit, întrucât nu am fost angajat la Metrorex, ci am fost cu contract de mandat”, a spus Şodolescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...