Ministrul Transporturilor: Lucrările la segmentul demolat al Autostrăzii Sibiu–Orăştie vor fi terminate în septembrie

Lucrările la segmentul demolat al Autostrăzii Sibiu–Orăştie vor fi terminate în 1 septembrie, declară ministrul Transporturilor, Dan Costescu, potrivit căruia acest lucru nu înseamnă, însă, reluarea traficului, transmite corespondentul Mediafax.
Economica.net - joi, 28 apr. 2016, 15:19
Ministrul Transporturilor: Lucrările la segmentul demolat al Autostrăzii Sibiu–Orăştie vor fi terminate în septembrie

Dan Costescu a declarat, la Sibiu, în timpul unei vizite pe Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, respectiv zona demolată dintre Sălişte şi Cunţa, că reparaţiile la această porţiune se vor finaliza la 1 septembrie, dar acest lucru nu va însemna neapărat şi reluarea traficului pe autostrada închisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pe această zonă studiile care se desfăşoară nu vor amâna deschiderea, pe 1 septembrie. Rămâne de văzut pe restul autostrăzii ce vom putea face, pentru că sunt 22 de kilometri şi finalul contractului nu îl putem accelera, dacă vrem să nu ne batem joc. Decembrie este finalul pentru evaluare, de asta am spus că deschiderea acestui tronson nu înseamnă neapărat deschiderea circulaţiei”, a afirmat Costescu, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că a trecut pe şantier când era în faza de pregătire şi când se făceau evaluările cu proiectantul, iar acum a venit după ce au început lucrările.

„Colegii sunt organizaţi, am mai discutat nişte detalii pentru că termenele sunt strânse. Trebuie să ne ţinem de ele şi eventual să le şi scurtăm puţin. S-au discutat, de exemplu, variantele de accelerare a acestor termene. Modul în care vor fi organizate, în ce faze se va putea lucra în schimburi, în ce faze se va putea lucra cu program prelungit, pentru că, aşa cum le-am spus şi colegilor, este un examen atât pentru şefii de proiect, dar şi pentru companie, pentru central. Termenul estimativ rămâne cel care a fost anunţat, 1 septembrie, vom vedea cum vor evolua lucrările. Noi ne propunem pentru aceste proiect să evolueze în bine”, a declarat ministrul Transporturilor.

Întrebat despre proiectul care va fi pus în practică pentru realizarea lucrărilor la porţiunea demolată din autostradă, Costescu a spus că nu se poate vorbi de un proiect nou, ci mai degrabă de o prioritizare.

„După câte ştiţi, proiectul acesta a fost împărţit în mai multe bucăţi pentru a putea fi contractate foarte repede. Prima bucată, despre care am vorbit, se referă doar la reconstrucţia acestei zone demolate. Am pornit, în acelaşi timp, şi o expertiză care se desfăşoară pe lungimea întregului tronson. În funcţie de rezultatele expertizei, ne vin şi soluţiile. Nu sunt probleme aşa de complicate ca aici, aceasta este partea bună, acolo sunt mai simple”, a mai spus ministrul.

Întrebat care este soluţia pentru ca pe Lotul 3 al Autostrăzii să nu mai apară fisuri, Costescu a răspuns: „soluţia a fost să ne apropiem de soluţia iniţială, care a fost propusă, dar nu a fost respectată”.

Întrebat care este valoarea reparaţiilor care se realizează la Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie şi din ce bani vor fi plătite, ministrul Costescu a afirmat că evaluările au ajuns la un cost de aproximativ 70 de milioane de lei, iar scrisorile de garanţie luate de la constructor sunt de aproximativ 90 de milioane.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie. ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...