1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Ministrul Transporturilor: Trebuie să recunoaştem că probleme mai sunt şi la celelalte şantiere, nu doar la Sibiu-Orăştie

Probleme privind execuţia lucrărilor de infrastructură nu sunt doar la autostrada Sibiu Orăştie, ci şi la celelalte proiecte și şantiere, unde pot fi constatate deficienţe, neconcordanţe, termene nejustificat de lungi, proceduri şi normative greoaie care nu se mai adaptează la situaţia actuală, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

16 oct, 2015 | Agerpres

Acesta a efectuat joi o vizită pe tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, în urma căreia l-a convocat luni, la Bucureşti, pe proiectantul autostrăzii.

'Am convocat proiectantul autostrăzii, luni, la Bucureşti. Vreau o analiză a situaţiei şi vreau soluţii. După adoptarea soluţiilor, vreau un calendar care să fie respectat cu stricteţe pentru că şi aşa am pierdut deja mult. Asta din punct de vedere tehnic. În acelaşi timp, am dispus un control, după cum cunoaşteţi. Aştept raportul Corpului de Control, urmând să luăm măsurile care se impun şi vom merge cu acestea până la capăt. Astăzi vorbim de Sibiu-Orăştie, un caz concret, dar trebuie să recunoaştem că probleme mai sunt şi la celelalte proiecte/şantiere. Lucrând strict pe acest domeniu, am constatat deficienţe, neconcordanţe, termene nejustificat de lungi, proceduri şi normative greoaie care nu se mai adaptează la situaţia actuală. Toate acestea au îngreunat obţinerea avizelor, autorizaţiilor necesare unui proiect', a spus ministrul Transporturilor.

Iulian Matache a subliniat că demolarea nu este ceea ce se dorea pentru Bucureşti-Orăştie, dar, pentru siguranţa oamenilor 'trebuie să ştim exact ce este acolo'.

'Am vrut să văd personal cum stau lucrurile pe Sibiu-Orăştie. Sper că, aşa cum a anunţat şi CNADNR, să fie vorba de greşeli de execuţie care să fie remediate cât mai repede şi cât mai responsabil, de data aceasta. Ştiu că demolarea nu este ce ne doream, însă pentru siguranţa autostrăzii, pentru siguranţa oamenilor, trebuie să ştim exact ce este acolo, avem nevoie de expertize serioase, de studii geologice, şi vreau ca de data aceasta să avem o soluţie corectă şi definitivă', a afirmat Matache.

El a precizat că deficienţele, neconcordanţele, termenele nejustificat de lungi, procedurile şi normativele greoaie au îngreunat obţinerea avizelor, autorizaţiilor necesare unui proiect şi, din acest motiv, absorbţia fondurilor europene pe POS T nu a fost de 100%.

Pentru a nu mai exista astfel de probleme, ministrul Transporturilor intenţionează să propună un memorandum prin care să se reuşească o revizuire şi o corelare a pachetului legislativ necesar desfăşurării în bune condiţii a proiectelor.

'Ca să nu mai avem aceste probleme pentru POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare n.r.) voi propune în Guvern un Memorandum prin care, împreună cu toate ministerele implicate, să reuşim o revizuire şi o corelare a pachetului legislativ necesar desfăşurării în bune condiţii a proiectelor de infrastructură. De asemenea, pentru că eu, personal, consider importante opiniile şi ideile pe care societatea civilă, specialiştii, presa, ni le vor transmite, voi pune în dezbatere publică prevederile şi modificările propuse', conchide Matache.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO