Ministrul Trif anunţă că peste doi ani vom cunoaşte exact câţi turişti străini ne vizitează

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susţine că în luna iulie România a fost vizitată de mai mulţi turişti străini faţă de 2018, însă nu se ştie cu exactitate numărul acestora, de unde au provenit şi ce preferinţe au avut. 
Economica.net - mie, 28 aug. 2019, 14:16
Ministrul Trif anunţă că peste doi ani vom cunoaşte exact câţi turişti străini ne vizitează

Potrivit ministrului, vom cunoaşte exact câţi turişti străini ne vizitează ţara peste doi ani, când va exista un sistem informatic, finanţat cu bani europeni, care va centraliza în mod real numărul celor cazaţi, ţara de unde provin, destinaţia aleasă şi preferinţele pe care le au.

„Acum avem doar datele Institutului Naţional de Statistică (INS). De multe ori sunt incomplete. Trebuie să facem o comparaţie între numărul de vizitatori străini care intră în ţară. În luna iulie, vă pot da exemplu, au crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, dar numărul de înnoptări în structurile clasificate a scăzut. Şi atunci ne dăm seama clar că nu avem o radiografie completă a turismului din România şi o radiografie în timp real, motiv pentru care am vrut să facem un sistem informatic turistic care să ne dea aceste date în timp util. Am reuşit, din fericire pentru noi, din bani europeni. Am făcut un proiect (…) şi vă spun în premieră că l-am şi câştigat. Urmează ca în decurs de doi ani şi jumătate să implementăm acest proiect şi noi să avem după aceea date online şi în timp util referitor la numărul de turişti, de unde vin, structura pe sexe, fără să afectăm în vreun fel datele cu caracter personal”, a anunţat Trif miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că fiecare proprietar de pensiune şi hotel va fi obligat să raporteze Ministerului Turismului, în maximum 24 de ore după cazarea unui turist străin, datele acestuia, mai puţin cele care sunt cu caracter personal.

„INS prelucrează nişte date statistice. Noi o să avem o radiografie exactă. Este un server şi fiecare unitate de cazare o să fie obligată să raporteze acele date în 24 de ore”, a explicat Trif.

Raportarea numărului de turişti străini de acum nu este exactă, spune ministrul Turismului. „Când intră în România, nu ştii unde se duc, unde stau, ce preferinţe au, din ce ţări sunt, ceea ce nu e corect”, a adăugat Bogdan Trif.

Ministrul a mai anunţat că peste o lună va fi finalizată strategia de turism a României, după care vor fi comandate studii de piaţă, care vor arăta exact unde trebuie să se promoveze ţara noastră pentru a avea un număr mai mare de turişti.

„Avem şi o strategie o strategie turistică a României, pe care am semnat-o cu Banca Mondială. Probabil într-o lună de zile o să fie finalizată. Acea strategie o să ne dea direcţiile în linii mari, după care o să ne pliem pe această strategie şi o să ne adresăm exact pieţelor care ne vor aduce cât mai mulţi turişti”, a arătat Bogdan Trif.

El a mai menţionat că Ministerul Turismului intenţionează ca până la finalul anului să deschidă şi birourile de promovare externă, dar că acest lucru este „un pic mai dificil”.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic, fenomene ce vor alterna cu perioade de......
Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului Justiției ca să declare fraudate alegerile prezidențiale americane de anul trecut
Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului Justiției ca să declare fraudate alegerile prezidențiale americane ...
Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului de Justiţie american pentru ca acesta ...
Autostrada Brașov – Făgăraș: A fost anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare
Autostrada Brașov – Făgăraș: A fost anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea ...
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
O carantină strictă de trei zile va intra în vigoare sâmbătă după-amiază în Brisbane, al treilea oraş ca mărime ...