1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Turism

Ministrul Turismului: Atuurile litoralului românesc ţin de Delta Dunării, zonă unică în Europa

Atuurile litoralului românesc ţin de Delta Dunării, zonă unică în Europa, consideră ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre. 

16 feb, 2017 | Agerpres

'Fiecare zonă, fiecare ţară are particularităţile ei, dar, vorbind despre atuurile litoralului românesc, cred că acestea ţin de Delta Dunării, zonă unică în Europa. Este un mare avantaj faţă de competitorii din zonă. Nu putem să discutăm ce culoare are marea din Grecia, marea din România, sunt sau nu sunt alge. Astea sunt chestiuni care depind de natură, nu depind de noi. Cred că fiecare ţară are frumuseţile ei şi România are locuri foarte frumoase', a spus, joi, ministrul Turismului, într-o conferinţă susţinută la Târgul de Turism al României (TTR) de la Romexpo.

Acesta a inaugurat, la standul Ministerului Turismului, aplicaţia 'Trăieşte povestea România', un concept nou de promovare, care pune în valoare tot ce înseamnă resursele ţării, inclusiv culturale.

În legătură cu lipsa forţei calificate de muncă în turism, Mircea-Titus Dobre a precizat că există un punct în programul de guvernare care specifică reînfiinţarea Centrului pentru învăţământ.

'Suntem în discuţii cu Ministerul Economiei pentru preluarea clădirii de la Centrul de pregătire de la Buşteni, care este pus la punct şi care poate fi dat în folosinţă imediat pentru pregătirea celor din zona montană. Totodată, am o discuţie destul de avansată ca, de la sfârşitul acestui an şcolar, să preluăm în patrimoniu toată infrastructura Liceului Agricol Palas din Constanţa, pentru că nu mai este necesar un liceu agricol în Constanţa. Printr-un program POCU (Programul Operaţional Capital Uman - n. r.), cu fonduri europene, să realizăm un centru de pregătire pentru zona de litoral şi Delta Dunării', a explicat Mircea-Titus Dobre.

Potrivit acestuia, Master Planul de Investiţii în Turism va fi finalizat până la 1 iulie 2017.

'În continuare mergem pe Hotărârea de Guvern 120/2010 unde avem deja foarte multe zone în care putem face investiţii. Dar, cât rămânem cu această Hotărâre de Guvern, lucrăm la Master Planul de Investiţii în Turism pe care îl vom termina până la 1 iulie 2017 când şi legiferăm printr-o hotărâre de guvern, că numai aşa putem să facem transfer de la minister către administraţiile publice locale. Ministerul Turismului se ocupă doar cu monitorizarea investiţiilor, nu şi de tot ce înseamnă procedurile pentru respectivele investiţii', a spus Mircea-Titus Dobre.

Ministrul Turismului a subliniat că doreşte să aducă îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte fiscalitatea în domeniul forţei de muncă sezoniere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO