Ministrul Turismului: Dezvoltarea de pârtii la Bâlea va duce la dublarea capacităţii schiabile din România

Domeniul schiabil Munţii Făgăraş a fost una dintre temele abordate de ministrul Turismului, Bogdan Trif, la întâlnirea de la Bucureşti cu comisarul european pentru Industrie, Antreprenoriat şi Turism, Elzbieta Bienkowska, potrivit unui comunicat de presă al PSD Sibiu, organizaţie al cărei preşedinte este Trif.
Economica.net - mar, 22 mai 2018, 14:01
Ministrul Turismului: Dezvoltarea de pârtii la Bâlea va duce la dublarea capacităţii schiabile din România

‘Am convingerea că, de acum, perspectiva abordării strategiei turismului în România depăşeşte graniţele ţării noastre, iar dezvoltarea acestui domeniu trebuie să fie în concordanţă cu politicile europene. Colaborarea strânsă dintre autorităţile române şi UE devine o necesitate, mai ales că dinamica societăţilor ne obligă să gândim turismul la o scară mult mai largă. România are un potenţial major, iar acest lucru este apreciat şi de Europa, implicit de unul dintre cei mai importanţi comisari ai Comisiei Europene. De aceea, pe cât de onorantă, pe atât de oportună a fost vizita doamnei Elzbieta Bienkowska la Ministerul Turismului, cu care am discutat despre multe dintre proiectele pe care îmi doresc să le lansez cât de curând în calitate de ministru’, a afirmat Trif, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul i-a explicat comisarului european că domeniul schiabil din Munţii Făgăraş este un proiect care va duce la dublarea capacităţii schiabile din România şi prin intermediul căruia Sibiul se va dezvolta foarte mult.

‘Am vorbit şi despre domeniul schiabil Munţii Făgăraş, implicit despre pârtia de la Bâlea, un proiect care va duce la dublarea capacităţii schiabile din România şi prin intermediul căruia Sibiul se va dezvolta foarte mult. Îmi doresc să văd aceeaşi disponibilitate pentru proiecte şi investiţii în turism şi la Sibiu din partea autorităţilor locale şi aştept propuneri din partea acestora, mai ales că avem, de acum, o uşă deschisă pentru colaborarea cu autorităţile’, a spus Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul Turismului apreciază că România trebuie să fie pregătită pentru noua alocare a Uniunii Europene, mai ales că o importantă parte din acest buget va fi destinată turismului.

‘Este obligatoriu ca România să fie pregătită pentru noua alocare 2021-2027 a UE, mai ales că o parte importantă din acest buget va fi direcţionată către turism. Vreau să expun această abordare autorităţilor, pentru că este esenţial modul în care îşi vor raporta de acum potenţialul turistic din perspectiva de atragere de fonduri. Am discutat cu doamna Bienkowska atât la conferinţa ‘Connecting Europe through Innovation’ cât şi la întâlnirea de după conferinţă, la prânz, despre potenţialul turistic al ţării noastre şi despre necesitatea dezvoltării zonelor turistice din România. Ţara noastră trebuie să devină lider regional pe harta turistică’, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif, potrivit comunicatului.

Conferinţa ‘Connecting Europe through Innovation’ a fost organizată pe 17 mai, la Bucureşti, de europarlamentarul Claudia Ţapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Ministerul Turismului, a menţionat sursa citată. La eveniment au participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi membri ai Guvernului României, precum şi unele dintre cele mai importante organizaţii europene din domeniul turismului şi al transporturilor, cu scopul de a discuta despre aportul tehnologiei la îmbunătăţirea serviciilor de turism şi transport în era digitală.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OUG pentru reintroducerea şomajului tehnic. Va fi acordat până la 31 martie 2022, în situaţia suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe perioada stării de alertă
OUG pentru reintroducerea şomajului tehnic. Va fi acordat până la 31 martie 2022, în situaţia suspendării temporare ...
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă privind ...
Sindicatele din învăţământ: Dacă Guvernul rămâne impasibil, ne îndreptăm spre grevă generală
Sindicatele din învăţământ: Dacă Guvernul rămâne impasibil, ne îndreptăm spre grevă generală
Învăţământul preuniversitar se îndreaptă către o grevă generală, în cazul în care Guvernul va continua să ignore ...
Rafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8-10 ori mai mică decât în octombrie 2021
Rafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8-10 ori mai mică decât în octombrie 2021
Mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 - 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut când ...