1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Ministrul Turismului din Bulgaria: Ne aşteptăm la o creştere cu 10% a numărului de turişti în sezonul de iarnă

Ne aşteptăm la o creştere cu 10% a numărului de turişti în Bulgaria în sezonul de iarnă, ceea ce reprezintă un avans semnificativ după nivelul record de anul trecut, a anunţat, joi, ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, la postul naţional de televiziune, transmit Novinite şi Sofia Globe.

01 mar, 2018 | Agerpres

Deşi sezonul de iarnă 2016/2017 a fost cel mai de succes pentru industria bulgară a turismului, de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, şi datele privind actualul sezon arată o creştere a numărului de turişti. Zăpada abundentă din ultimele zile va extinde probabil sezonul de schi din Bulgaria până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat oficialul bulgar.

Aproape 900.000 de turişti străini au vizitat Bulgaria în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, o creştere anuală de 17%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Conform statisticilor Ministerului bulgar al Turismului, cei mai mulţi vizitatori străini în Bulgaria au provenit din Grecia (198.000, o creştere de 13,3%) şi România (120.000, un avans de 33%). Pe locurile următoare sunt turiştii din Turcia, Macedonia, Serbia, Germania şi Marea Britanie.

Separat, Nikolina Angelkova a anunţat că 120 de tour-operatori au fost excluşi din registrul tour-operatorilor, deoarece au încălcat legea în cazul asigurărilor, care acoperă cazuri cum ar fi anularea zborurilor.

Autorităţile de la Sofia vor să atragă zece milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO