Ministrul Turismului: Ne pregătim să avem un ghid turistic on-line şi un nou clip de promovare a României

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat vineri, la Constanţa, că obiectivele turistice ale ţării noastre vor fi promovate on-line, ministerul pe care îl reprezintă intenţionând crearea unui ghid turistic al României şi a unui nou videoclip.
Economica.net - vin, 27 iul. 2018, 10:47
Ministrul Turismului: Ne pregătim să avem un ghid turistic on-line şi un nou clip de promovare a României

Potrivit lui Trif, bugetul alocat promovării ţării noastre din punct de vedere turistic este ‘foarte mic’, de circa 13 milioane de lei, dar se pot face şi cu bani puţini ‘lucruri foarte mari’.

‘Am moştenit acest buget, sumele sunt foarte mici, undeva la 13 milioane de lei, dar poţi să faci şi cu bani puţini lucruri mari. Adică, dacă ai o strategie bine pusă la punct, cred o să reuşim să realizăm şi aceste lucruri pe care ni le-am propus. (…) Categoric, este o sumă care nu mă mulţumeşte. (…) Vă asigur că o să ne descurcăm şi cu aceşti bani, mai mult decât atât, în două luni, cam aşa, maxim două luni şi jumătate, vom avea şi un clip de promovare a României, pentru că am cerut lucrul acesta şi, spre surpriza mea, mi s-a adus un clip din 2012, care era depăşit, spun eu. Am încheiat un parteneriat cu Universitatea de Teatru şi Film astfel că, împreună cu ei, vom realiza acest film şi vom ieşi (…) cu un nou clip de promovare’, a afirmat ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă.

El a spus, referitor la promovarea României prin realizarea unui ghid turistic on-line, că acesta va putea fi accesat atât pe un site, cât şi printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil.

‘Ne pregătim să avem inclusiv un ghid turistic al României, care să poată fi accesat atât de pe un site, cât şi de pe aplicaţia unui smartphone, adică să ştim exact obiectivele turistice din fiecare judeţ, automat din fiecare ţară, să putem să facem şi trasee turistice. (…) Este important ca omul să poată să aibă acces la informaţie, să ştie ce obiective turistice există în ţara noastră, cu alte cuvinte să îşi cunoască ţara mai bine, să poată să îşi aleagă el inclusiv traseul pe care îl doreşte. Este important acest lucru pentru că nu am avut această modalitate de promovare. (…) În mai multe limbi de circulaţie internaţională şi, bineînţeles, o să fie şi într-o limbă asiatică. (…) Este o ţintă a noastră să aducem cât mai mulţi turişti şi din această zonă. Să nu uităm că doar China exportă, scuzaţi-mi expresia, anual 120 de milioane de turişti. Este strigător la cer că noi reuşim să atragem an de an un număr foarte mic, anul trecut au fost doar 35.000 de turişti din această ţară. Este un target al nostru, mai ales că avem un parteneriat special cu China. Am reuşit, mai mult decât atât, anul acesta să diminuăm perioada de emitere a vizelor pentru România pentru cetăţenii chinezi. Se pot face inclusiv on-line, iar durata medie este undeva la 48 de ore’, a declarat Bogdan Trif.

Ministrul Turismul a precizat, totodată, că pachetele de servicii turistice vor fi garantate prin lege.

‘Este pe circuitul de avizare şi cu siguranţă pe ordinea de zi a şedinţei de guvern o să intre şi ordonanţa de garantare a pachetelor de servicii turistice. Nu mai permitem ca cetăţeanul român să fie, scuzaţi-mi expresia neministerială, ţepuit de unii şmecheri, adică ei plătesc vacanţele, concediile, agenţiile de rea-credinţă le utilizează banii în alte scopuri, după care intră în insolvenţă, iar cetăţeanul român rămâne şi fără bani, şi fără vacanţe. Mai mult decât atât, am avut cazuri anul trecut când au rămas şi în alte colţuri ale lumii şi nu am avut nici bani să îi aducem înapoi, să îi repatriem. Prin acest sistem de asigurare, cetăţeanul român, turistul român o să fie protejat sută la sută, iar în caz de probleme,(…), trebuie să avem şi un fond de repatriere a lor’, a adăugat Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat vineri, la Constanţa, un protocol de colaborare în privinţa promovării României ca destinaţie turistică, cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioana Ceaușu este noul COO al EA – The Entrepreneurship Academy
Ioana Ceaușu este noul COO al EA – The Entrepreneurship Academy
EA - The Entrepreneurship Academy face schimbări în conducere și o numește pe Ioana Ceaușu pentru rolul de Chief Operating ...
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group deschide un nou restaurant Pizza Hut Fast Casual Delivery în București
Sphera Franchise Group, deținătoarea companiei care operează în sistem de franciză brandul Pizza Hut în România, a ...
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul prin care România acordă asistență tehnică și financiară Republicii Moldova
Guvernul a aprobat memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară ...