1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Ministrul Turismului: Numărul cererilor de autorizare a hotelurilor şi pensiunilor a crescut cu 10% datorită voucherelor de vacanţă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat vineri, la Vama Buzăului, că numărul cererilor de autorizare din partea pensiunilor şi a hotelurilor a crescut cu 10% raportat la anul 2017, după ce Guvernul a acordat voucherele de vacanţă, precizând că în şedinţa de guvern de vineri s-a aprobat prelungirea acordării acestora pentru încă doi ani.

07 dec, 2018 | Agerpres

"Cred că acordarea acestor vouchere a fost o măsură care a stimulat turismul în România, o măsură care s-a bucurat de sprijinul societăţilor din domeniu turismului, al asociaţiilor, a fost o măsură care a avut un caracter social. Să nu uităm că au beneficiat de vouchere peste 1,2 milioane de români, valoarea acestora fiind de 1450 de lei, bani care au putut fi cheltuiţi doar în ţară. Mă bucur că am reuşit să prelungim această măsură. Vreau să vă spun că a mai avut şi un efect secundar, un efect benefic pentru noi, pentru că a crescut cu 10% numărul cererilor de autorizare din partea pensiunilor, a hotelurilor, raportat la anul 2017. Cu alte cuvinte, am reuşit să scoatem la lumină o bună parte din economia care funcţiona la negru. Unele pensiuni sau hoteluri s-au înfiinţat în acest an, dar sunt foarte multe care au lucrat la negru", a afirmat Trif.

Întrebat care sunt zonele din ţară unde au fost cele mai multe cereri de autorizare, ministrul Turismului a spus că nu va da exemple din alte zone, dar pentru că este din Sibiu, se va referi la acest judeţ.

"Acum două luni, la Sibiu, a fost o creştere cu 500% a numărului de cereri de licenţiere a unor pensiuni din zona Sibiului. Foarte mult, dar ne bucură acest fapt, pentru că voucherele de vacanţă te obligă să lucrezi cu toate actele în regulă", a punctat Trif.

El a adăugat că acordarea voucherelor de vacanţă a dus la creşterea numărului de turişti cu 6% faţă de anul trecut, procent care se va majora, având în vedere perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

"Chiar am discutat cu partenerii din mediul privat, aşa cum îmi place să-i numesc, iar cei care scot turiştii din ţară erau puţin supăraţi că le-a scăzut cu mult procentul celor care doresc să petreacă Revelionul în afara graniţelor. Vă pot spune că numărul celor care doresc să petreacă Revelionul în ţară a crescut cu 30%, ceea ce este un procent important şi nu ne poate decât bucura", a precizat ministrul Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat vineri la inaugurarea staţiunii turistice de interes local Vama Buzăului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO