Spre sfârşitul anului 2016 vom avea în ţară şi primele avioane F-16 – Mircea Duşa

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat luni că până la sfârşitul anului 2016 vor ajunge în România primele avioane de vânătoare de tip F-16. Până atunci, pregătirea piloţilor militari va continua în Portugalia şi SUA, a precizat ministrul Apărării Naţionale.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 11:51
Spre sfârşitul anului 2016 vom avea în ţară şi primele avioane F-16 - Mircea Duşa

Mircea Duşa a declarat, la o întâlnire cu presa care a avut loc la finalul şedinţei de bilanţ a Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ din Cluj, că pe lângă actualii cursanţi, un nou contingent va pleca la pregătire în Portugalia.

‘În domeniul forţelor aeriene, am finalizat programul major început în 2007 de înzestrare cu avioane pentru transport strategic şi militar. Continuăm programul de înzestrare cu avioane de vânătoare F-16, 6 din cele 12 pe care le achiziţionăm sunt modernizate şi piloţii noştri, inginerii şi tehnicienii pe care îi avem plecaţi în Portugalia se instruiesc deja pe aceste avioane; piloţii au trecut de la prima etapă, de acomodare cu zborul, la acţiuni aer-sol. Un nou contingent de piloţi şi personal tehnic vor pleca în Portugalia la pregătire. Urmează ca piloţii noştri să urmeze un alt stagiu de pregătire în SUA, iar spre sfârşitul anului 2016 vom avea în ţară şi primele avioane F-16’, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Acesta a precizat că la aerodromul Feteşti se derulează o investiţie importantă în vederea compatibilizării infrastructurii acestuia cu necesităţile impuse de utilizarea avioanelor F-16.

El a susţinut că, în acelaşi timp, ministerul are de realizat şi câteva obiective legate de înzestrarea flotei, astfel că va fi demarat în acest an programul de modernizare a fregatelor, dar şi unul care vizează dotarea cu mijloace de luptă a forţelor terestre – transportoare, maşini blindate, maşini de transport.

Ministrul Mircea Duşa a participat luni la evenimentul organizat la sediul Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’, unde generalul de brigadă Ioan Manci, comandantul unităţii, a expus o analiză a activităţii pe anul 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...