Mircea Duşa: Va creşte numărul de exerciţii militare cu partenerii NATO

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat joi că în acest an, în intervalul martie - noiembrie, va creşte numărul de exerciţii militare la care România va participa alături de ţările membre ale NATO.
Economica.net - joi, 26 feb. 2015, 11:25
Mircea Duşa: Va creşte numărul de exerciţii militare cu partenerii NATO

‘La summitul din Ţara Galilor au fost aprobate măsurile de reasigurare a flancului estic al NATO şi al UE proporţional atât pe flancul nord-estic, cât şi pe flancul vestic. În România, pe măsurile de reasigurare, în acest an va creşte numărul de exerciţii militare pe care le vom organiza începând din luna martie până în noiembrie împreună cu partenerii noştri din NATO, dar şi cu partenerii pe parteneriatul strategic cu SUA’, a afirmat joi Duşa, după inaugurarea unui bloc operator la Spitalul Militar.

El a spus că a început procesul de realizare a celor două centre de comandă şi reacţie rapidă ale NATO, scrie Agerpres.

‘De asemenea, deja am demarat procesul de realizare a celor două centre de comandă – cel mai micuţ, dar şi a comandamentului de divizie. Imediat ce în CSAT vom aproba localităţile şi locaţiile în care vor funcţiona aceste centre, le vom face şi publice. Procesul este demarat’, a arătat ministrul.

Referindu-se la avioanele de vânătoare F16, Duşa a spus că de anul trecut piloţii şi personalul tehnic care le vor folosi se află în Portugalia la pregătire.

‘Şase avioane sunt deja modernizate, dar nu le-am adus în ţară pentru că piloţii realizează programul de instruire pe avioanele româneşti. Primele avioane vor veni spre sfârşitul anului viitor şi sigur următoarele în 2017. Concomitent, modernizăm Aeroportul Feteşti, cel care va găzdui aceste avioane’, a mai declarat ministrul Apărării.

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, Duşa şi-a manifestat speranţa ca aceasta să fie soluţionată pe calea dialogului.

‘Măsurile luate în cadrul NATO şi UE sunt măsuri care sperăm că, până la urmă, pe calea dialogului, vor duce la soluţionarea acestui conflict’, a spus ministrul.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...