Mircea Roșca, PNL: USL se va rupe. Victor Ponta va scoate liberalii de la guvernare

Vicepreședintele PNL Mircea Roșca, lider al filialei prahovene a formațiunii politice, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, din punctul său de vedere, ruperea USL este inevitabilă, iar premierul Victor Ponta va scoate PNL de la guvernare.
Economica.net - vin, 21 feb. 2014, 09:57
Mircea Roșca, PNL: USL se va rupe. Victor Ponta va scoate liberalii de la guvernare

‘Văd că Victor Ponta încheie un capitol destul de important pentru români (…). Văd că îi pune punct aici, prin mesajul transmis ieri. Cred că lucrurile vor fi așa cum s-au prezentat ieri. Inevitabil cred că se va rupe (USL—n.r.) și inevitabil cred că Victor Ponta va scoate liberalii de la guvernare’, a declarat Roșca, precizând că acest scenariu s-ar putea întâmpla mai devreme de ziua de luni.

Vicepreședintele liberal a punctat că mesajul transmis joi, de premierul Victor Ponta, prin declarațiile acestuia, a fost unul ‘destul de clar’, fiind evident faptul că PSD a plănuit să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale.

‘Mi se pare un mesaj destul de clar. Este evident că Victor Ponta, de foarte mult timp, a gândit lucrul acesta. (…) Dacă ne uităm în mesajele PSD de-a lungul timpului, vom constata că ne-au transmis cu subiect și predicat, cred că de aproape șapte-opt luni, că vor avea candidat propriu la prezidențiale’, a afirmat Mircea Roșca.

În ceea ce privește impactul pe care ruperea USL o va avea la nivel local, acesta a spus că există riscul ca liberalii să piardă primari, acolo unde relațiile dintre cele două părți nu sunt solide.

‘Există riscul să se piardă viceprimari acolo unde probabil primarii PSD nu se înțeleg cu viceprimarii PNL, dar există și acolo unde avem primari PNL și viceprimari PSD și nu se înțeleg și să încerce să se constituie o altă majoritate, în funcție și de relațiile locale. Cert este că PNL nu a luat nicio decizie națională din acest punct de vedere și cred că va conta și acea hotărâre, dar și aspectele legate de relația între cele două părți, strict din punct de vedere administrativ. (…) Majorități cu PSD, unde ar putea exista riscuri, sunt aproximativ 12 cazuri în Prahova’, a declarat Roșca.

Acesta a adăugat că se așteaptă ca totuși să existe colaborare în continuare și să primeze colaborarea administrativă în fața celei politice, dar și că deocamdată nu s-a discutat despre constituirea de noi majorități.

‘La nivel local, USL a funcționat mai mult decât în baza unui protocol, a funcționat pe proiecte, pe realizări, pe implicare în administrație locală. Lucrurile acestea cred că au și creat o soliditate între cele două părți-PNL și PSD—și cred că își va spune cuvântul și acest aspect înainte de partea politică. Eu mă aștept să existe colaborare în continuare, nu mi-am propus să fac alte majorități. (…)

Deocamdată, nu s-a oficializat ruperea USL, dar dacă Victor Ponta va scoate liberalii de la guvernare, vom ajunge și la o astfel de analiză mult mai concretă decât cea pe care pot să o fac în momentul acesta’, a mai spus Roșca.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...