1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Mişa: Unii nu şi-au dorit o sustenabilitate a bugetului de stat

Unii nu şi-au dorit o sustenabilitate a bugetului de stat, respectiv o stabilitate a acestuia, iar mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat are un efect dramatic pentru aceştia, susţine ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, într-o conferinţă de presă. 

08 noi, 2017 | Agerpres

'Un element pozitiv în transferul contribuţiilor, anume dacă în anul 2017 cheltuielile angajatorului şi ale salariatului pentru contribuţiile CAS la Pilonul I sunt în valoare de 706 lei (la un salariu brut de 3.329 lei - n. r.), în 2018 contribuţiile ajung la 849 lei, ceea ce înseamnă o creştere a contribuţiei la Pilonul I cu 149 lei. Salariaţii români vor avea o contribuţie mai mare la pensie şi o pensie mai mare în viitor. Se înregistrează şi un beneficiu la nivelul bugetului de stat, pentru că există un deficit al bugetului asigurărilor sociale. Există o scădere dramatică. Aş spune că e dramatică pentru unii, benefică pentru bugetul de stat, zic dramatică pentru cei care nu şi-au dorit acest lucru şi care nu doreau o sustenabilitate a bugetului de stat şi un element de stabilitate la nivelul bugetului de stat', a spus Mişa.

Potrivit ministrului, prin acest transfer al contribuţiilor de la angajator la angajat se creează o economie de 8,9 miliarde de lei la bugetul de stat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO