1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Mişcarea pro-Brexit Leave.EU scapă de urmărirea penală privind cheltuielile de campanie din timpul referendumului

Mişcarea pro-Brexit Leave.EU, fondată de milionarul Arron Banks, nu va fi obiectul unor urmăriri penale pentru nereguli în cheltuielile de campanie în timpul referendumului din 2016 privind ieşirea Regatului Unit din UE, a anunţat vineri poliţia britanică, relatează AFP.

13 sep, 2019 | Agerpres

"În cazul în care au fost comise încălcări tehnice ale legii electorale de către Leave.EU în declaraţiile sale de cheltuieli electorale (...), dovezile sunt insuficiente pentru a justifica o anchetă penală mai amănunţită", a declarat poliţia într-un comunicat.

În mai 2018, Comisia electorală britanică a aplicat Leave.EU o amendă de 70.000 de lire sterline (79.000 de euro) pentru o depăşire a plafonului pentru cheltuielile de campanie şi declaraţii de cheltuieli incomplete sau inexacte. Comisia a transmis cazul poliţiei.

Arron Banks a reacţionat vineri, cerând demisia preşedintelui Comisiei Electorale, vinovat în opinia sa de ''coluziune politică'' cu deputaţii pro-UE.

În februarie, Leave.EU şi compania de asigurări Eldon Insurance, deţinută de Arron Banks, au fost amendate de către autoritatea de reglementare ICO din Marea Britanie cu 120.000 de lire sterline pentru încălcarea protecţiei datelor.

Leave.EU a apărut în 2015 pentru a susţine o ieşire a Regatului Unit din UE. Mişcarea nu a fost aleasă de Comisia Electorală pentru a fi campania oficială a taberei pro-Brexit, dar, foarte prezentă pe reţelele de socializare, a avut un rol decisiv în votul britanicilor în favoarea Brexitului cu 52%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO