Misiunea FMI se va întâlni luni cu preşedintele Consiliului Fiscal şi cu conducerea BVB

Misiunea Fondului Monetar Internaţional /FMI/, condusă de Andrea Schaechter, se va întâlni luni cu preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, şi cu conducerea Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, potrivit unor surse apropiate negocierilor.
Economica.net - lun, 22 iul. 2013, 08:49
Misiunea FMI se va întâlni luni cu preşedintele Consiliului Fiscal şi cu conducerea BVB

În cursul dimineţii, misiunea FMI şi delegaţia Comisiei Europene s-au întâlnit cu reprezentanţii Băncii Comerciale Române/BCR/, iar la această oră se află la Ministerul Transporturilor, pentru discuţii cu secretarul de stat Cristian Ghibu.

De asemenea, experţi ai FMI discută cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, aspecte legate de execuţia bugetului pe 2013 şi rectificarea bugetară, trezorerie şi datorie publică.

O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17 – 31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România. Concluziile întâlnirilor vor fi prezentate la sfârşitul misiunii.

În perioada 15-16 iulie 2013, s-a aflat în România şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, aceasta fiind la prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie 2011.

Lagarde a anunţat, la o masă rotundă organizată la BNR, probabilitatea ca România să semneze un nou acord de tip preventiv cu FMI.

„O ţară decide dacă este nevoie de un nou împrumut cu Fondul Monetar Internaţional. Oamenii politici se pun de acord dacă un nou acord va fi benefic pentru România. Acesta este pasul numărul unu, iar pasul numărul doi este cel de a se justifica finanţarea internaţională, mobilizarea finanţării internaţionale. Răspunsul meu este probabil da (va fi un nou acord n.r.), luând în considerare dorinţa oamenilor politici de a consolida stabilitatea macroeconomică, de a avea o ancoră pentru aceasta, de a urma reformele economice, care nu au fost încă încheiate, dar ce este cel mai important, pentru a evita orice tentaţie de a face paşi înapoi”, a spus Christine Lagarde.

De asemenea, într-o conferinţă organizată tot la Banca Naţională, Christine Lagarde a precizat că FMI a avut şi are un parteneriat de durată cu România, benefic din punct de vedere fiscal deoarece a generat stabilitatea economică necesară pentru a atrage investiţii, pentru a restaura încrederea în fundamentele economice ale ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...