1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 20 º

News

Mişu Negriţoiu, ASF: Transformarea fondurilor de pensii din pilonul II nici nu cred că trebuie discutată

Transformarea fondurilor de pensii din pilonul II nici măcar nu trebuie discutată, a declarat, marţi seară, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cadrul unui eveniment pe tema perspectivelor economiei din acest an.

11 apr, 2017 | Agerpres

În ceea ce priveşte pensiile private, vreau să spun că, din ce ştim noi, din contactele pe care le avem, problema transformării fondurilor de pensii din pilonul II nici nu cred că trebuie discutată, apropo de câteva semnale de alarmă care s-au dat', a spus Negriţoiu.

El a făcut această declaraţie în contextul în care, marţi, fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală intenţie de naţionalizare a fondurilor private de pensii.

Pe de altă parte, Negriţoiu a mai spus că urmează un hop şi pe piaţa asigurărilor obligatorii, unde perioada de plafonare a tarifelor RCA va expira în curând.

'Încă este vedeta asigurărilor RCA-ul, încă mai avem nişte hopuri de trecut, încă este suficientă neîncredere şi sper să nu avem surprize, iar piaţa să evalueze constant, dacă nu echilibrat', a spus oficialul ASF.

El a arătat că, anul trecut, asigurările de sănătate au crescut cu 70%.

'Vrem să creştem partea de asigurări pe agricultură, sănătate, asigurări de catastrofă, dar trebuie să colaborăm cu Guvernul, pentru că trebuie să ajungem la produse echilibrate', a arătat el.

Negriţoiu a menţionat că, în ultimii ani, piaţa asigurărilor a înregistrat dezechilibre de neimaginat.

'Dacă vă uitaţi în ultimii trei ani la rata combinată, care este ca şi cursul de schimb, care reprezintă toate costurile raportat la primele brute în asigurări şi, dacă vă uitaţi la RCA, care e cu problema, 139 este un dezechilibru aproape de neimaginat. Cum s-a putut lucra în asemenea piaţă, în care costurile sunt 140% din venituri?', s-a întrebat el.

Potrivit preşedintelui ASF, de-abia acum piaţa se aşază, crescând cu 12% valoric şi cantitativ.

'Ce-am văzut eu, venind din afară: aceasta a fost o şansă ca cineva din afară, obişnuit cu riscurile, să identifice problema. Calitatea actorilor din piaţă a fost destul de îndoielnică sub aspectul înţelegerii sistemului de riscuri', a apreciat Negriţoiu.

În ceea ce priveşte piaţa bursieră, aceasta a trecut printr-o operaţiune de curăţenie, apreciază el.

'Piaţa de capital sperăm să ajungă emergentă, în funcţie de cum se va contura filosofia fondului naţional de investiţii şi dezvoltare', a adăugat Negriţoiu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO