Mişu Negriţoiu spune că nu doreşte să demisioneze de la şefia ASF: Sunt foarte mulţumit de activitatea mea

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat, miercuri, după audierea din Parlament, că demisia este o opţiune personală, pe care nu doreşte să o exercite, el fiind "foarte mulţumit" de activitatea sa din cadrul instituţiei, iar solicitările parlamentarilor sunt "exprimări de natură politică", scrie News.ro.
Economica.net - mie, 14 sept. 2016, 12:06
Mişu Negriţoiu spune că nu doreşte să demisioneze de la şefia ASF: Sunt foarte mulţumit de activitatea mea

‘După mine va veni cineva, dar nu ştiu când. Nu despre mine s-a discutat la aceste audieri, iar concluziile le-aţi auzit la domnul preşedinte al comisiei de buget, prezentate ca atare. Eu sunt foarte mulţumit de activitatea mea. Dacă ASF avea pârghiile să intervină pe piaţă, atunci nu mai era nevoie de Ordonanţa de Urgenţă propusă de Guvern. Altfel nu este atribuţia noastră să introducem un sistem naţional de control al preţurilor. Legislaţia europeană prevede acest lucru, dar nu ASF-ul trebuie să facă acest lucru în România. Am avut discuţii cu cei din Guvern referitor la preţul de referinţă. Acest tarif de referinţă, noi l-am propus încă de la început, am fost primii. Noi am trimis proiectul de lege cu această propunere încă din luna martie şi am cerut procedură de urgenţă pe acest subiect. Vinovaţi pentru această situaţie suntem noi toţi. Puteam să facem mai bine, dar asta nu înseamnă că nu am făcut ce trebuie’, a spus Negriţoiu.

Potrivit şefului ASF, instituţia ‘a supravegheat o piaţă a asigurări care se duce în sus, care s-a echilibrat din punct de vedere financiar, care este mai sănătoasă’, iar ‘ceea ce se întâmplă acum pe piaţă reprezintă efectul liberalizării tarifelor RCA, ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană’.

Conducerea ASF a fost audiată, miercuri, în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, în urma evenimentelor şi nemulţumirilor privind cuantumul actual al tarifelor RCA.

În timpul audierilor, mai mulţi deputaţi din Comisiile reunite de buget-finanţe şi transporturi au solicitat demisia conducerii Autorităţii, printre aceştia fiind: Andreea Paul (PNL), Cătălin Rădulescu (PSD), Alexandru Nazare (PNL) şi Adrian Gurzău.

Anterior, patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM au solicitat Parlamentului demiterea cu efect imediat a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, pentru proasta administrare a pieţei asigurărilor din România.

Pe de altă parte, reprezentanţii transportatorilor rutieri afirmă că şeful ASF a avut o atitudine de ignoranţă la adresa industriei transporturilor rutiere, care înglobează 5% din produsul intern brut şi de care depind peste 500.000 de români, pe care a adus-o aproape de faliment, după ce în urma a zeci de întâlniri cu patronatele din transporturile rutiere nu a luat nicio decizie care să rezolve situaţia actuală.

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care se află miercuri pe masa Guvernului prevede introducerea unui tarif de referinţă pentru poliţele RCA care să fie îngheţat pe o perioadă de şase luni.

În cursul dimineţii de miercuri, transportatorii rutieri au discutat cu reprezentanţii Guvernului şi cu cei ai Concurenţei Concurenţei pe legea RCA, cea mai importantă solicitare a acestora fiind legată de preţul de referinţă la asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

Miercuri după-amiază patronatele din Transporturi urmează să anunţe dacă renunţă sau nu la protestul anunţat pentru joi la nivelul întregii ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu, a transmis, joi, Ambasada SUA, relatează Agerpres....
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare sigură și securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă miercuri de către Caspy Europarking ...
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Romgaz va continua încă doi ani investiţiile la zăcământul de la Caragele, unde va începe în următoarele luni săparea ...
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe care-l va deschide pe 5 octombrie
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe ...
Compania NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a ...