Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota. Peste 5000 mii de oameni protestează la Cluj

Peste 5.000 de persoane (după estimările Jandarmeriei şi Poliţiei, peste 10.000 după estimările organizatorilor) participă, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, oamenii scandând şi lozinci împotriva lui Victor Ponta şi cerând demisia acestuia. Mitinguri de solidaritate se desfăşoară şi la Bucureşti, Timişoara, Oradea, Iaşi şi Constanţa.
Economica.net - sâm, 08 nov. 2014, 17:51
Mitinguri de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota. Peste 5000 mii de oameni protestează la Cluj

UPDATE 21:46 – Câteva sute de constănţeni au participat la un miting de solidaritate cu românii din diaspora

Câteva sute de constănţeni au participat, sâmbătă seară, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, ei scandând „Jos comuniştii” şi având pancarte pe care scria „Când Diaspora votează, Ponta fraudează”, informeaza Mediafax

UPDATE 21:40 – Protestatarii care au plecat de la Universitate au ajuns la MAE, unde scandează „Corlăţean, demisia”

Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Universităţii au ajuns la Ministerul Afacerilor Externe, unde scandează „Corlăţean, demisia” şi „În turul doi, secţii noi”, numărul manifestanţilor care protestează sâmbătă în Capitală ajungând la peste o mie.

Oamenii care au plecat din Piaţa Universităţii, unde au protestat aproximativ două ore, au ajuns în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe în jurul orei 21.15.

Pe drumul de la Universitate la sediul MAE, protestatarii au mers pe trotuare şi pe stradă, pe prima bandă de circulaţie, şi au scandat „Ieşiţi la vot”, România, trezeşte-te!”, „Votează, votează”, „Demisia!”, „Jos Ponta”, „Ce vrem noi e şi pentru voi”, „Opriţi corupţia, vine revoluţia”, „Votează, votează, votul tău contează”, „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse”.

UPDATE 21:35 – Şi la Iaşi, circa 500 de persoane s-au solidarizat cu românii din diaspora care nu au putut vota

Aproximativ 500 de persoane au participat, sâmbătă seară, la Iaşi, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, oamenii scandând lozinci împotriva lui Victor Ponta şi a primarului Gheorghe Nichita, pe motiv că acesta din urmă a refuzat să aprobe un marş pe străzile oraşului.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, începând cu ora 18.00, ei având pancarte cu mesaje precum „Cu o sticlă de ulei, ţara asta nu o iei”, „Cu sau fără voia ta, România va vota” şi „Ponta şi ai lui, sărăcia neamului”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 5.000 de clujeni, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora

Numărul persoanelor care participă, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la o acţiune împotriva lui Victor Ponta, dar şi în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a depăşit 5.000 (după estimările Jandarmeriei şi Poliţiei, peste 10.000 după estimările organizatorilor).

Iniţial, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, înceoând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Ponta nu uita, tineretul nu te vrea”, „Ponta, nu te vrem” şi „Jos Ponta”.

Ulterior, oamenii au plecat în marş spre Bulevardul Eroilor, pe traseu alăturându-li-se alte 3.000 de persoane.

Pe traseu, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Cluj, după care au pornit înapoi spre Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Materialul integral pe Mediafax

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...