Mitsubishi anunță lansarea unui nou Outlander în Europa

Mitsubishi Motors a anunțat că va lansa o nouă generație a modelului Outlander în Europa în ciuda faptului că, în vara lui 2020, luase în calcul retragerea modelului de pe piață.
Robert Stan - Dum, 12 mart. 2023, 19:07
Mitsubishi anunță lansarea unui nou Outlander în Europa

Modelul Mitsubishi Outlander și-a câștigat mulți adepți printre clienții din Europa. Performanțele SUV-ului și fiabilitatea sa au atras mulți clienți dornici de a deține un vehicul cu care să poată parcurge atât distanțe lungi pe șosele cât și trasee pe teren accidentat. În acest context, vestea din vara anului 2020, atunci când oficialii Mitsubishi Motors Corporation (MMC) au anunțat că „îngheață” lansarea de noi modele în Europa, a dezamăgit mulți fani ai mărcii japoneze.

Doar că, așa cum s-a întâmplat cu modelul ASX – care a ajuns recent primăvară pe piața din România ca o variantă a Renault Captur, și se va întâmpla cu atât de apreciatul Colt – care din toamna lui 2023 va reveni în Europa având la bază platforma Renault Clio, șefii Mitsubishi s-au răzgândit.

Astfel, deși noua generația Mitsubishi Outlander nu era prevăzută până acum pentru piața europeană, cu câteva zile în urmă a fost anunțată „extinderea gamei de modele electrificate disponibile în Europa” și lansarea modelului Outlander PHEV „ în segmentul european D-SUV în 2024”.

Conform informării companiei japoneze, parte unei alianțe cu Renault și Nissan, „noul Outlander PHEV, model multipremiat, urmează să fie dezvoltat pentru Europa (…) extinzând și mai mult gama disponibilă (n.n. – a mărcii nipone) în segmentele de bază cu modele electrificate”.

„Lansarea modelului Outlander PHEV reconfirmă angajamentul Mitsubishi Motors față de piața europeană și reprezintă un nou pas important în planul nostru de dezvoltare, aducând înapoi Mitsubishi Motors în segmentul D-SUV european. Cele trei generații anterioare ale modelului Outlander au cumulat vânzări de peste jumătate de milion de unități în Europa, de la lansarea modelului în anul 2003. Noul Outlander va fi a patra generație și, având în vedere designul și tehnologia noului model, suntem încrezători că acesta va duce marca la un nou nivel în Europa”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO Mitsubishi Motors Europe.

Conform datelor preliminare, viitoarea generația Mitsubishi Outlander va integra o adaptare europeană a celei de-a doua generații a sistemului avansat PHEV a companie japoneze. Exteriorul vehiculului va exprima limbajul de design deja consacrat Mitsubishi Motors, cu binecunoscutele sale „Dynamic Shield” în față și „Hexaguard Horizon” în spate. Designul interior va combina „un nivel înalt de calitate, funcționalitate și măiestrie japoneză pentru o senzație premium”.

Pe piața din România, Mitsubishi Outlander PHEV este așteptat în 2024, însă, până atunci, compania japoneză oferă clienților deja cunoscutele modele Space Star și Eclipse Cross PHEV, la care, începând cu martie 2023, s-a adăugat noul crossover ASX. Acesta din urmă are un preț de bază cu TVA de 20.337 de euro (echipare Inform, motor de 91 CP și cutie manuală cu șase trepte), însă este disponibil și în versiuni Mild Hybrid, Fill Hybrid și Plug-In Hybrid (PHEV). De asemenea, în toamna acestui an va ajunge pe piață și un nou Mitsubishi Colt.

Te-ar mai putea interesa și
Piața imobiliară din Grecia a atras investiții strâine record în 20022, de aproape 2 miliarde de euro
Piața imobiliară din Grecia a atras investiții strâine record în 20022, de aproape 2 miliarde de euro
Investiţiile străine în piaţa imobiliară elenă, în special locuinţe, au înregistrat un nivel record în 2022, iar datele publicate de Banca Centrală a Greciei arată că 1,97 de miliarde de......
Începe licitația pentru lărgirea DN1A la patru benzi în Mogoșoaia. Cum va arăta spectaculoasa ieșire din Capitală FOTO
Începe licitația pentru lărgirea DN1A la patru benzi în Mogoșoaia. Cum va arăta spectaculoasa ieșire din Capitală FOTO
Luni a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire ...
Nicu Marcu, șeful ASF: Prețurile asigurărilor RCA nu vor crește după falimentul Euroins
Nicu Marcu, șeful ASF: Prețurile asigurărilor RCA nu vor crește după falimentul Euroins
Preţul poliţelor RCA nu o să crească în urma falimentului Euroins pentru că deja sunt luate măsuri astfel încât ...
„Bulevardul corporatiștilor” din Capitală va avea linie de tramvai și două benzi pe sens pe toată lungimea – viceprimar VIDEO
„Bulevardul corporatiștilor” din Capitală va avea linie de tramvai și două benzi pe sens pe toată lungimea ...
Bulevardul Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei va fi reconfigurat, urmând să aibă două benzi pe sens pe întreaga lungime, ...