1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Imobiliare

MJ a recepționat masterplanul pentru Cartierul pentru Justiţie și a început licitația pentru întocmirea Planului Urbanistic de Detaliu

Ministerul de Justiţie a anunţat vineri finalizarea masterplanului Cartierului pentru Justiţie, care presupune gruparea tuturor instituţiilor de justiţie din Capitală într-un singur areal imobiliar, relatează Agerpres.

25 sep, 2020 | Agerpres

Conform MJ, conceptul general urbanistic-arhitectural (masterplan) a fost realizat de firma Gensler - companie globală de design şi arhitectură de talie internaţională şi nr. 1 mondial al anului 2019 - în colaborare cu experţi din cadrul Băncii Mondiale şi Ministerul Justiţiei.

Totodată, Ministerul Justiţiei a lansat şi procedura de licitaţie pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) şi a proiectării detaliate a Cartierului pentru Justiţie.

Cartierul pentru Justiţie reprezintă un obiectiv major de investiţii, care va crea condiţiile optime pentru accesul cetăţenilor la actul de justiţie.

Localizat în vecinătatea Bibliotecii Naţionale a României (bd. Mircea Vodă) și a Tribunalului București, cartierul va grupa spaţiile destinate instanţelor de judecată, cât şi a parchetelor de pe lângă acestea cu sediul în Bucureşti (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători şi procurori, grefieri, personal contractual şi auxiliar, spaţii tehnice), precum şi a altor instituţii din sistemul judiciar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO