UPDATE Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban este votată azi în Parlament

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota azi moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", semnată de 208 parlamentari, iniţiată de social-democraţi după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Economica.net - mie, 05 feb. 2020, 05:55
UPDATE Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban este votată azi în Parlament

Orban: Suntem pregătiţi pentru orice variantă; după moţiune, în funcţie de rezultat, vom convoca conducerea PNL

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat, miercuri, referitor la moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută în Parlament, că liberalii sunt pregătiţi pentru orice variantă, menţionând că după votul la moţiune va convoca conducerea PNL pentru a lua deciziile care se impun, în funcţie de situaţie.

Întrebat la Parlament, înaintea şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PNL, dacă are emoţii, având în vedere că PSD a anunţat că a strâns numărul de voturi necesare pentru a trece moţiunea de cenzuri, Orban a spus: „Vom vedea”.

„După moţiune, în funcţie de rezultat, vom convoca conducerea Partidului Naţional Liberal şi vom lua toate deciziile care se impun. (…)Vom convoca conducerea statutară a Partidului Naţional Liberal şi vom lua toate deciziile în funcţie de situaţie. Suntem pregătiţi pentru orice variantă”, a adăugat Orban.


Victor Ponta anunţă că majoritatea parlamentarilor Pro România vor susţine moţiunea de cenzură

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, după întâlnirea cu liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, că el şi majoritatea parlamentarilor partidului vor susţine moţiunea de cenzură.

El a afirmat că, dacă moţiunea va trece, ar putea susţine un premier independent împreună cu PSD, UDMR şi ALDE.


Uniunea Salvaţi România anunţă că parlamentarii partidului vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură şi susţine că PSD şi UDMR au iniţiat acest demers împotriva Guvernului doar pentru că nu vor revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Moţiunea a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de către deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

„Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD este normal că încearcă să creeze această percepţie publică. Sigur că vom vedea, nu mai avem mult de aşteptat şi vom vedea ce se va întâmpla mâine, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Căderea moţiunii înseamnă continuarea activităţii Guvernului şi ambiţia de a pune în practică toate măsurile benefice incluse în programul de guvernare. În cazul în care se va aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate”, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a afirmat că sunt suficiente voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

„Avem suficiente voturi (pentru a trece moţiunea de cenzură – n.r.), înseamnă că avem mai mult de 233”, a precizat, tot marţi, Marcel Ciolacu.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură arată că Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...