1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Turism

Modernizarea aeroportului Baia Mare, preconizată a fi terminată la sfârşitul acestui an

Lucrările de reabilitare a pistei Aeroportului Internaţional Baia Mare vor fi terminate până la sfârşitul acestui an, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul aeroportului, Dorin Buda.

21 mai, 2015 | Agerpres

El a adăugat că în cel puţin două săptămâni urmează a fi organizată licitaţia pentru realizarea lucrărilor de prelungire a pistei şi alte construcţii conexe, în condiţiile în care Autoritatea Aeronautică Română a avizat favorabil documentaţia investiţiei.

"Suntem în grafic cu toate etapele care trebuie parcurse în această investiţie şi cred că peste câteva zile scoatem la licitaţie lucrările de extindere a pistei. În final vom avea o pistă cu o lungime de 2.150 de metri şi o lăţime de 45 de metri, specifică decolării şi aterizării aeronavelor mediu curier. Mai avem de expropriat şi 27 ha de teren pentru a avansa prelungirea pistei, însă cred că aici nu putem avea probleme. Important e ca să demarăm investiţia şi să ne încadrăm în termenul de execuţie prevăzut, adică intrare în folosinţă până la finele acestui an", a spus Dorin Buda.

Investiţia în valoare de 9 milioane de euro a fost aprobată printr-un memorandum al Guvernului, însă investiţia a fost întârziată de refacerea unui nou studiu de fezabilitate solicitat de Autoritatea Aeronautică Română.

În paralel cu prelungirea pistei va fi modernizată şi aerogara şi terminalele pentru plecări-sosiri.

Lucrările de construcţie nu vor afecta zborurile pe rute interne şi externe operate de pe aeroportul Baia Mare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO