1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Finanţe şi bănci

Modificări în conducerea executivă a BRD. Philippe Thibaud va fi noul director general adjunct riscuride la 1 septembrie

Philippe Thibaud va fi noul director general adjunct riscuri al BRD-Groupe Societe Generale pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 1 septembrie 2019, potrivit unui comunicat al băncii transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

01 iul, 2019 | Agerpres

Consiliul de Administraţie al băncii l-a numit pe Thibaud în această funcţie în condiţiile în care Jerome Yann Brun îşi încheie mandatul.

Tot pentru un mandat de 4 ani, Mihai Tiberiu Selegean a fost numit în postul de director general adjunct Juridic şi Administrativ, iar Stephane Benoit Fortin în cel de director general adjunct Finanţe-Trezorerie.

"Numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării Băncii Naţionale a României şi îşi vor produce efectele de la data emiterii aprobării prealabile a BNR. Termenul de 4 ani al mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei, emise de BNR", precizează banca în comunicatul transmis BVB.

Grupul BRD a obţinut un profit net de 301 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a reducerii costului riscului pozitiv şi creşterii costurilor reglementare, conform unui comunicat al băncii.

BRD - Groupe Societe Generale are o reţea de 723 de unităţi şi ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri şi mai mult de 1.600 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii martie 2019, de 54,4 miliarde de lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 147.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, servicii financiare şi asigurări, corporate & investment banking, private banking, administrare de active şi servicii pentru investitori.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO