MOL vrea să devină unul din primii trei distribuitori de carburant în România – vicepreşedinte

Grupul energetic MOL din Ungaria este interesat de achiziţii suplimentare în România, pentru a-şi extinde reţeaua de benzinării şi a deveni unul din primii trei distribuitori de carburant în România, a declarat Lars Hoglund, vicepreşedinte în cadrul MOL, într-un interviu acordat Bloomberg.
Economica.net - joi, 26 mart. 2015, 07:32
MOL vrea să devină unul din primii trei distribuitori de carburant în România - vicepreşedinte

Obiectivului grupului MOL este de a-şi majora la 20% cota de piaţă la vânzarea de combustibili în România, până în 2017, depăşind grupul rus Lukoil, a explicat oficialul MOL.

‘Ambiţia noastră este să ajungem în topul primilor trei jucători pe toate pieţele unde concurăm şi suntem mai aproape de acest obiectiv în România. Ne vom concentra pe extinderea actualei reţele de benzinării şi pe noi achiziţii în România’, a declarat Hoglund. Acesta a adăugat că MOL va începe testarea a aproximativ 30 de staţii pilot în Europa Centrală şi de EST (CEE), inclusiv în România şi Ungaria, unde vor fi vândute şi produse de patiserie şi cafea.

Anul acesta acţiunile MOL au urcat la bursă cu 5,2%, evaluând compania la 4,7 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Şi Alexander Dodds, vicepreşedintele MOL pentru explorare şi producţie, a anunţat săptămâna trecută că firma a alocat pentru achiziţii aproximativ patru miliarde de euro, iar posibilele ţinte sunt în Marea Nordului, Rusia şi Pakistan.

MOL, care are rafinării în Europa Centrală şi operaţiuni de explorare şi producţie în Ungaria, Croaţia, Rusia, Kurdistan, Pakistan şi în alte regiuni, a achiziţionat în 2013 participaţii în zăcăminte offshore din Marea Nordului.

Până în 2018, compania vrea să-şi majoreze producţia la 170.000 – 180.000 barili pe zi, de la 104.000 barili pe zi în prezent, a explicat Alexander Dodds. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, MOL a alocat în 2015 aproape un miliard de dolari pentru cheltuieli de capital pe segmentul de explorare şi producţie.

Grupul MOL operează o reţea de peste 1.700 de benzinării în regiunea Europei Centrale şi de Est. În România, MOL deţine locul al patrulea pe piaţa distribuţiei de carburanţi, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil.

Te-ar mai putea interesa și
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia, o ţară scandinavă renumită pentru iernile sale lungi şi lipsite de lumina soarelui, înregistrează în prezent un adevărat boom al energiei fotovoltaice, transmite Bloomberg, potrivit......
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial estonian
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial ...
Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron nu ar trebui să discute cu dictatorul rus Vladimir ...
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară ...
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI.