Moneda digitală Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 1.000 de dolari

Bitcoin a depăşit miercuri pentru prima dată pragul de 1.000 de dolari, după ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an, potrivit CNBC.
Economica.net - mie, 27 nov. 2013, 16:57
Moneda digitală Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 1.000 de dolari

Bitcoin s-a tranzacţionat la o cotaţie de până la 1.030 de dolari pe piaţa Mt. Gox, în creştere de 76,6 ori faţă de 13,27 dolari în decembrie anul trecut.

Mulţi analişti şi investitori au asociat avansul susţinut al Bitcoin cu o bulă speculativă, însă notoritetea tot mai mare şi semnalul Senatului SUA că ar putea accepta moneda ca alternativă de plată au deschis calea unor noi creşteri.

Monedele virtuale au depăşit un obstacol important săptămâna trecută, când autorităţile americane au semnalat într-o audiere în Senat că sunt dispuse să le accepte ca alternative legitime de plată. Audierea din Senat a calmat temerile că SUA ar putea lua măsuri care ar reduce atractivitatea monedelor virtuale.

Unele declaraţii ale preşedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, au fost, de asemenea, considerate pozitive pentru perspectivele Bitcoin. Într-o scrisoare adresată Senatului înaintea audierii de săptămâna trecută, Bernanke a reluat comentarii ale fostului vicepreşedinte Fed Alan Blinder, care a răspuns la întrebări despre monedele virtuale într-o audiere în Camera Reprezentanţilor în 1995.

„Depoziţia vicepreşedintelui Alan Blinder de la momentul respectiv a scos în evidenţă că aceste inovaţii, chiar dacă prezintă unele riscuri în privinţa supravgherii şi impunerii legii, oferă perspective pe termen lung în anumite zone, mai ales dacă inovaţiile promovează un sistem de plăţi mai rapid, mai sigur şi mai eficient”, a afirmat Bernanke.

Întrucât o mare parte a noii cereri pentru Bitcoin vine din China, audierea din Senatul SUA a susţinut speranţele că autorităţile de la Beijing nu vor recurge la reglmenetarea prea strictă a monedelor digitale.

Bitcoin este creştere cu aproximativ 30% faţă de deschiderea de marţi, 19 noiembrie, a doua zi după audierea din Senat.

Căutările online pentru temenul „bitcoin”, adăugat în acest an şi în dicţionarul online Oxford, au crescut puternic începând din luna septembrie, potrivit datelor Google.

Un test al unei eventuale acceptări la scară mai largă a monedei ar putea veni în această săptămână, odată cu „‘Bitcoin Black Friday”. Evenimentul va fi organizat vineri, după Ziua Recunoştinţei. Conform site-ului de promovare, comercianţi online de produse şi servicii variate vor oferi reduceri semnificative tuturor celor care plătesc în Bitcoin.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...