1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Moneda virtuală Bitcoin a spart pragul de 500 de dolari

Bitcoin, moneda virtuală care atrage tot mai mulţi aderenţi, tocmai a trecut, duminică de pragul de 500 de dolari SUA.

17 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Moneda virtuală bitcoin, în care se fac tot mai multe tranzacţii pe internet, a trecut astăzi de pragul de 500 de dolari SUA pe ecranele platformelor de tranzacţionare

Bitcoin a fost creată de o persoană sau un grup cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto şi poate fi folosită la achiziţia sau vânzarea de bunuri, de la electronice la narcotice.

Pentru folosirea bitcoin, nu este nevoie de conturi bancare ci de un cont special înregistrat pe platformele de trabzacţionare specializate, pe care se intră cu parolă. În cont se ţin banii şi din el se pot face plăţile în conturi similare.

Tranzactii sunt instant, nu sunt intermediate de o bancă, iar comisioanele sunt zero.

Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-o bancă de emisiune centrală. Bitcoin folosește o bază de date de tip „de la egal la egal (peer-to-peer)“ pentru a inventaria tranzacțiile. Sunt promise funcții de bază pentru securitate, astfel încât banii virtuali  să nu fie cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată.

Construcția monedei bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Sumele în bitcoin pot fi salvate sub forma unui fișier portofel sau pot fi stocate preintr-un serviciu de portofel al unei terțe părți.

Plăţile pot fi făcute prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă bitcoin.

Dificultatea de a urmări tranzacţiile ilegale a atras atenţia autorităţilor de reglementare, unele lansând investigaţii.

Între investitorii care susţin platforma SecondMarket se află FirstMark Capital, Social+Capital Partnership, Li Ka-shing Foundation şi Temasek Holdings.

Tranzacţiile cu bitcoin se apropie de 2 miliarde de dolari, iar ratele de schimb cresc vertiginos în favoarea sa.

O casă de invetiţii a deschis un fond de investiţii în bitcoin, dar s-au înregistrat şi primele fraude.

Moneda a fost chiar recunoscută oficial de Germania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO