Money never sleeps – Andreea Bistriceanu (PwC): coronavirusul e benefic pentru piața de fuziuni și achiziții

Efectele coronavirusului ar putea duce la o încetinire sau o scădere a economiei, dar, în acelaşi timp, scade şi valoarea companiilor stimulând creşterea pieţei de fuziuni şi achiziţii, a declarat miercuri Andreea Bistriceanu, senior manager în cadrul PwC România.
Economica.net - mie, 26 feb. 2020, 10:22
Money never sleeps - Andreea Bistriceanu (PwC): coronavirusul e benefic pentru piața de fuziuni și achiziții

„Se observă o preocupare mai accentuată pentru o eventuală încetinire a creşterii economice, deşi ar fi benefică pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii. În contextul unei uşoare scăderi, probabil că scade în acelaşi timp şi valoarea companiilor şi, atunci, probabil există o creştere a pieţei de achiziţii şi fuziuni. În acest moment, multiplii sunt la un nivel ridicat, nu la fel ca în 2018, dar sunt consideraţi destul de mari ca şi nivel de multiplu de EBITDA. Având în vedere ultimele evenimente acum, cu coronavirus şi impactul Chinei considerabil în economia globală, coronavirus poate să ducă chiar la o scădere a economiei sau să contribuie la o încetinire a economiei. Este greu de spus cu cât, dar am văzut o scădere pe bursă de curând”, a menţionat Andreea Bistriceanu.

Potrivit acesteia, o descreştere a pieţei de fuziuni şi achiziţii este puţin probabilă în acest an, deoarece „dobânzile sunt destul de mici şi atunci accesul la finanţare este facil”. De asemenea, Andreea Bistriceanu a subliniat că „există o competiţie şi o nevoie de inovare care se întâmplă nu numai organic, ci şi prin achiziţie”.

Piaţa de fiziuni şi achiziţii din România este estimată, pentru anul acesta, la acelaşi nivel ca anul trecut, aproximativ 5,2 miliarde de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...