Monsson Group a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al furnizorului de proiecte la cheie Emon Electric

Dezvoltatorul de proiecte de energie regenerabilă Monsson Group, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Emon Electric, furnizor regional de produse, servicii şi proiecte la cheie, potrivit unui comunicat al Monsson.
Economica.net - lun, 05 mai 2014, 14:33
Monsson Group a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al furnizorului de proiecte la cheie Emon Electric

Astfel, Emon Electric, societate ce activează în sectoarele Transport şi Distribuţie Energie Electrică, Industrie, Tracţiune Electrică şi Infrastructura de Telecomunicaţii, devine începând cu luna mai a acestui an membră a Monsson Group.

Monsson Group s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 şi a devenit în timp un important dezvoltator de parcuri eoliene, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său. Având 250 de angajaţi de specialitate, Monsson Group oferă o gamă de servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltarea, construcţia, operarea, întreţinerea, service şi mentenanţă, comercializarea de energie electrică.

Monsson Group a început în 2014 să furnizeze servicii în Uniunea Europeană.

‘Considerăm că acum ne-am completat gama de servicii oferite clienţilor noştri şi ne-am extins domeniul de activitate. Considerăm vital exportul de servicii şi produse către piaţa Europeană şi nu numai’, a declarat Emanuel Muntmark, CEO Monsson Group, citat în comunicat.

Împreună cu Emon Electric, Monsson Group va avea peste 350 de angajaţi angrenaţi în proiectare, producţie, instalare, operare, mentananţă şi service.

‘Pentru clienţii şi partenerii noştri de afaceri, Grupul Monsson va putea să ofere de acum înainte servicii dintr-o gamă mai largă de la proiectare la execuţie, de la operare la mentenanţă cu o echipă de profesionişti cu care ne mândrim’, a spus, la rândul său, Mircea Solomon, CEO Emon Electric.

Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa de 600 MW, cel de la Fântânele-Cogealac, vândut cehilor de la CEZ în 2008, proiect care a totalizat 1,1 miliarde de euro.

‘În 2014 Monsson Group continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din U.E., vânzând diferite capacităţi energetice către OMV-Petrom, Butan Gas, STEAG şi CEZ. În acest moment Monsson Group este lider pe piaţa de service şi mentenanţa pentru turbine eoliene din România’, se mai arată în comunicatul grupului.

La rândul său, Emon Electric a proiectat, executat, livrat şi pus în funcţiune sistemul electric de tracţiune pentru proiectul de TRAM Athens Jocurile Olimpice din 2004, precum şi extinderea Liniei 2 de Metrou din capitala Greciei (Anthoupoli – Peristeri/ Attiko Metro Athena).

Totodată, Emon a realizat staţia electrică de transformare 400/ 110 kV 3×250 MVA Tariverde şi numeroase alte proiecte importante în sectorul T&D, Industrial şi de Tracţiune Electrică în Romania şi în UE.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...