Avertisment surpriză: Sicilia ar putea intra în faliment

Primul ministru italian Mario Monti şi-a exprimat marţi 'profunda îngrijorare' că regiunea autonomă a Italiei Sicilia ar putea intra în curând în faliment, informează Associated Press.
Economica.net - mie, 18 iul. 2012, 05:25
Avertisment surpriză: Sicilia ar putea intra în faliment

Grupuri de afaceri italiene, sindicatele şi politicienii sunt avertizaţi de peste o săptămână că Sicilia ar putea deveni ‘Grecia Italiei’ după mulţi ani de proastă administraţie financiară, ieşită recent la lumină.

În mass-media italiană au apărut informaţii că guvernul Siciliei are datorii de 5 miliarde de euro /6,14 miliarde de dolari/ şi că în curând se va afla în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile.

Potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului, Monti i-a trimis o scrisoare marţi preşedintelui regional sicilian, Raffaele Lombardo, pentru a obţine confirmarea că el va demisiona după cum a promis pe 31 iulie. Acesta din urmă a confirmat că va demisiona.

Comunicatul este neobişnuit, având în vedere autonomia Siciliei faţă de guvernul central de la Roma, şi reflectă preocuparea crescândă a lui Monti, notează AP.

Monti şi Lombardo urmează să se întâlnească săptămâna viitoare

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...