Moody’s a confirmat ratingul ‘Baa2’ atribuit Enel, cu perspectivă negativă

Moody's Investors Service a confirmat la 'Baa2' ratingul de credit pe termen lung al Enel SpA, cea mai mare companie italiană de utilităţi, prezentă şi pe piaţa din România, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - joi, 12 dec. 2013, 21:32
Moody's a confirmat ratingul 'Baa2' atribuit Enel, cu perspectivă negativă

De asemenea, Moody’s a confirmat ratingul ‘Baa2’ atribuit subsidiarelor Enel Investment Holding B.V. şi Enel Finance International N.V. Perspectiva atribuită acestor ratinguri este negativă.

Decizia Moody’s vine după confirmarea ratingului obligaţiunilor guvernamentale spaniole la ‘Baa3’ şi revizuirea în creştere a perspectivei, de la negativă la stabilă.

Confirmarea ratingului ‘Baa2’ continuă să reflecte mediul macroeconomic încă dificil, mediul operaţional şi cerinţele autorităţilor de reglementare din pieţele de bază ale Enel, Italia şi Spania, diversificarea geografică a companiei, care va beneficia de pe urma aşteptatei creşteri în America Latină, nivelul solid al lichidităţilor, care furnizează protecţie împotriva condiţiilor volatile de pe piaţă.

Perspectiva negativă reflectă incertitudinile legate de cerinţele autorităţilor de reglementare în Spania şi gradul de îndatorare al companiei în 2013.

O stabilizare a perspectivei ratingului ar putea avea loc dacă Enel reuşeşte o reducere a datoriei până la sfârşitul lui 2014, apreciază Moody’s. De asemenea, presiuni negative asupra ratingului ar putea rezulta în urma deteriorării semnificative a mediului operaţional, compania deviază de la obiectivul reducerii datoriei şi nu reuşeşte să obţină aşteptata îmbunătăţire a profilului financiar în perioada 2013-2014 sau retrogradarea ratingurilor suverane ale Spaniei sau Italiei.

Enel este deţinută în proporţie de 31,2% de statul italian. prin deţinerea companiei Endesa, Enel are de asemenea o poziţie de lider pe piaţa electricităţii din Spania şi America Latină. Compania este prezentă şi în Rusia, Europa Centrală şi de Est.

Enel are activităţi şi în România, în sectorul electricităţii. Compania italiană deţine fostele filiale de distribuţie a energiei Electrica Muntenia Sud, Dobrogea şi Banat.

De asemenea, este partener cu Nuclearelectrica şi ArcelorMittal în proiectul reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă.

Enel este prezent şi pe piaţa producţiei de energie eoliană în România, unde se află pe locul al treilea.

 

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...