Moody’s a îmbunătăţit perspectiva pentru ratingul BCR la „pozitivă”

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a îmbunătăţit joi de la 'stabilă' la 'pozitivă' perspectiva ratingurilor pentru depozitele pe termen lung în lei şi valută ale Băncii Comerciale Române S.A şi, de asemenea, a confirmat ratingul pentru depozitele pe termen lung la 'Ba1', informează un comunicat de presă al Moody's.
Economica.net - vin, 02 sept. 2016, 09:26
Moody's a îmbunătăţit perspectiva pentru ratingul BCR la

‘Confirmarea ratingului pentru depozite al BCR, cu perspectivă pozitivă, a fost determinată de îmbunătăţirea ratingului individual de la b3 la b2, de aşteptările Moody’s privind un sprijin ridicat din partea grupului mamă Erste Group Bank AG, care ridică cu două trepte ratingul BCR, precum şi de menţinerea aşteptărilor cu privire la sprijinul guvernamental dată fiind poziţia BCR de cea mai mare bancă comercială din România’, informează un comunicat de presă al Moody’s.

Potrivit agenţiei de evaluare, îmbunătăţirea ratingului individual al BCR reflectă progresele realizate cu îmbunătăţirea calităţii activelor, a profitabilităţii, a ratei de adecvare a capitalului şi a structurii de finanţare a băncii.

Moody’s precizează că BCR, la fel ca şi alte bănci din România, este afectată de Legea dării în plată. Agenţia de rating consideră că până acum un număr limitat de debitori a decis să profite de prevederile acestei legi. Cu toate acestea, impactul negativ complet al implementării legii ar putea deveni mai clar doar după câteva luni.

‘Îmbunătăţirea mediului operaţional pentru băncile româneşti, care duce la diminuarea considerabilă a portofoliului de credite cu probleme al BCR precum şi menţinerea unui nivel de capitalizare solid ar putea avea implicaţii pozitive pentru ratingul BCR’, subliniază Moody’s. În sens invers, o deteriorare semnificativă a calităţii portofoliului de credite al băncii, care să afecteze profitabilitatea şi capitalizarea sa ar putea avea implicaţii negative asupra ratingului BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate&investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Banca Comercială Română (BCR) a raportat, în primele 6 luni ale anului, un profit net de 636 milioane de lei, în creştere cu 5,40% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când valoarea profitului s-a situat la 603,4 milioane de lei. Pe de altă parte, în perioada analizată, rata creditelor neperformante a scăzut la 14%, comparativ cu 23,1% în iunie 2015, în timp ce valoarea creditelor noi acordate s-a situat la 4,1 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...