Moody’s a îmbunătăţit ratingul OTE la ‘B1’

Moody's Investors Service a revizuit în creştere, de la 'B3' la 'B1' ratingul corporativ (CFR) atribuit Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, şi ratingul Probability of Default (PDR) - probabilitate de neplată - de la 'B3-PD' la 'B1-PD', iar perspectiva asociată a fost menţinută la pozitivă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 23 feb. 2018, 17:17
Moody's a îmbunătăţit ratingul OTE la 'B1'

Decizia reflectă recenta îmbunătăţire a ratingului suveran al Greciei şi a perspectivelor privind redresarea economiei, un element pozitiv pentru OTE, care generează o mare parte din venituri pe plan intern. De asemenea, revizuirea în creştere a ratingului ţine cont de profilul de creditare solid al OTE, rezistenţa financiară dovedită şi aşteptările agenţiei privind îmbunătăţirea performanţelor operaţionale, în pofida recentei schimbări a politicii sale privind dividendele, a apreciat Carlos Winzer, vicepreşedinte Moody’s şi autorul raportului.

În 21 februarie, Moody’s a revizuit în creştere, de la ‘Caa2’ la ‘B3’ ratingul pentru obligaţiunile guvernamentale ale Greciei.

În opinia agenţiei, OTE a demonstrat un grad superior de rezistenţă la dificultăţile macroeconomice cu care s-a confruntat Grecia în ultimii ani, şi-a întărit semnificativ bilanţul şi a redus nivelul datoriei.

Moody’s se aşteaptă la o îmbunătăţire suplimentară a profilului de creditare, în urma achitării bondurilor de 600 de milioane de euro care ajung la scadenţă în februarie 2018.

Hellenic Telecommunications Organization operează pe pieţele din Grecia, România şi Albania. În 2017, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 20,8% (la 1,3 miliarde de euro), în timp ce veniturile au înregistrat un declin de 1,3% (la 3,85 miliarde de euro).

Compania va distribui pentru 2017 dividende de 0,35 euro per titlu, în creştere faţă de 0,16 euro/pe acţiune în 2016. În următoarele zile, OTE va lansa un program de răscumpărare de acţiuni, în valoare de 90 de milioane de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Centrala nucleară de la Cernavodă – Guvernul a aprobat emiterea acordului de mediu pentru retehnologizarea Reactorului 1
Centrala nucleară de la Cernavodă – Guvernul a aprobat emiterea acordului de mediu pentru retehnologizarea Reactorului ...
Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, o hotărâre privind emiterea acordului de mediu pentru proiectul "Retehnologizarea Unităţii 1 a CNE Cernavodă şi extinderea Depozitului intermediar de......
O abație veche de 1.000 de ani din Ungaria încearcă să salveze cărțile pe care le deține de o infestare cu insecte
O abație veche de 1.000 de ani din Ungaria încearcă să salveze cărțile pe care le deține de o infestare cu insecte
Zeci de mii de cărţi, vechi de secole, sunt scoase de pe rafturile unei abaţii medievale din Ungaria, în încercarea ...
UniCredit va continua distribuția titlurilor de stat Fidelis după preluarea Alpha Bank
UniCredit va continua distribuția titlurilor de stat Fidelis după preluarea Alpha Bank
UniCredit Bank S.A. (UniCredit Bank) anunță că începând cu 15 august 2025 va prelua toate serviciile de investiții ...
Europa riscă să rămână în urmă în cursa inteligenței artificiale. Pentru a reduce decalajul față de SUA trebuie accelerată adoptarea tehnologiei AI
Europa riscă să rămână în urmă în cursa inteligenței artificiale. Pentru a reduce decalajul față de SUA trebuie ...
Europa riscă să rămână în urmă în cursa globală a inteligenței artificiale, iar pentru a reduce decalajul de productivitate ...