Moody’s a plasat ratingul Vodafone sub revizuire pentru o posibilă retrogradare

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a plasat marţi sub revizuire pentru o posibilă retrogradare ratingul 'A3' atribuit operatorului britanic de telefonic Vodafone Group Plc, pe fondul estimărilor că preluarea Ono va creşte gradul de îndatorare al companiei, informează un comunicat de presă.
Economica.net - mar, 10 iun. 2014, 14:16
Moody's a plasat ratingul Vodafone sub revizuire pentru o posibilă retrogradare

În luna martie a acestui an, Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea celui mai mare operator de cablu din Spania, Ono, în schimbul sumei de 7,2 miliarde de euro.

‘Am decis să punem ratingul Vodafone sub revizuire pentru o posibilă retrogradare, deoarece ne aşteptăm ca, în absenţa unor măsuri organice destinate reducerii gradului de îndatorare, indicatorii financiari ai companiei să rămână sub nivelul consistent cu un rating A3’, a declarat vice-preşedintele Moody’s, Iván Palacios.

Agenţia de evaluare estimează că în următorii ani fluxul de numerar al Vodafone va fi supus la presiuni din cauza programului de investiţii al companiei. În opinia celor de la Moody’s, acest accent pe investiţii ar putea deveni un avantaj competitiv important pentru Vodafone, însă rezultatele vor fi vizibile doar pe termen mediu şi lung. Între timp, din cauza concentrării investiţiilor pe Europa, o mare parte din fluxul de numerar al Vodafone va fi generat pe pieţele emergente, în principal în India şi Africa de Sud, care sunt expuse unei volatilităţi valutare mai mari decât pieţele din Europa Occidentală.

Moody’s subliniază că revizuirea sa se va concentra pe măsurile pe care Vodafone ar putea să le adopte pe termen scurt pentru a-şi întări profilul financiar, precum şi pe finalizarea preluării Ono, care depinde de o decizie pe care Comisia Europeană o va lua în luna iulie.

Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, deținute de firma Amrom Conimnpex, aflată în insolvență, au fost cumpărate ...
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi non-UE este aberantă
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi ...
Guvernul ne-a făcut un mare cadou de Moş Nicolae şi a schimbat regulile în timpul jocului, împărţind ţările în ...
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
ROBOR continuă să crească şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum.