Moody’s despre sectorul auto în 2013: Cerere slabă în Europa şi vânzările slabe în China

Creşterea industriei auto mondiale în 2013 va fi afectată de cererea slabă din Europa şi de vânzările slabe din China, potrivit unui raport publicat de agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service.
Economica.net - lun, 17 sept. 2012, 20:17
Moody's despre sectorul auto în 2013: Cerere slabă în Europa şi vânzările slabe în China

Perspectiva atribuită de Moody’s sectorului auto mondial pentru următoarele 12-18 luni este stabilă.

„Deşi estimăm că vânzările globale de vehicule vor creşte în 2012 cu 4,4%, ne-am revizuit prognoza pentru 2013 la 2,9%, faţă de 4,5% cât estimam în ianuarie. Revizuirea în scădere este cauzată de cererea slabă din Europa şi de vânzările slabe din China”, a declarat analistul Falk Frey.

Moody’s se aşteaptă ca vânzările de vehicule uşoare în Europa Occidentală să scadă în 2013 cu 3%, faţă de o creştere de 3% cât estima în ianuarie, din cauza pieţelor mai slabe din Sudul Europei, mai ales în Italia.

De asemenea Moody’s a revizuit în scădere estimările privind cererea de vehicule uşoare în China, la 8,5%, faţă de 10% în ianuarie.

Agenţia se aşteaptă la restructurări ale fabricilor auto pentru a face faţă supracapacităţii din Europa. Totuşi, orice efort de restructurare va fi pozitiv pentru creditul producătorilor auto europeni dacă îşi reduc capacităţile de producţie şi costurile la niveluri sustenabile ale cererii.

Şi marjele de profit ale producătorilor auto diferă, se arată în analiza Moody’s. Astfel, marjele de profit ale Renault, Peugeot şi Fiat vor rămâne sub presiune din cauza supracapacităţii şi a cererii scăzute, mai ales în Sudul Europei. Această tendinţă începe să afecteze şi marjele de profit ale producătorilor auto din Germania.

În schimb, apreciază Moody’s, marjele de profit ale producătorilor auto din Japonia s-au îmbunătăţit, după nivelul scăzut din 2011 dar aprecierea yenului va afecta creşterea profitului.

Agenţia se aşteaptă ca producătorii auto din SUA să obţină marje de profit similare sau uşor mai scăzute în următoarele 12-18 luni.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...