Moody’s: Diversificarea şi flexibilitatea financiară a GDF SUEZ sprijină strategia de creştere

Planul GDF SUEZ de a restabili bugetul de investiţii la nivelul din 2012 poate fi adecvat cu actualul rating 'A1', ca rezultat al reducerii gradului de îndatorare, restabilirii flexibilităţii financiare şi diversităţii geografice a companiei franceze, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară Moody's Investors Service.
Economica.net - vin, 23 mai 2014, 14:36
Moody's: Diversificarea şi flexibilitatea financiară a GDF SUEZ sprijină strategia de creştere

‘GDF SUEZ şi-a redus gradul de îndatorare şi şi-a restabilit flexibilitatea financiară după achiziţionarea companiei International Power Ltd în 2012. Mai mult, mărimea companiei şi diversificarea geografică vor continua să limiteze potenţialele pagube la adresa profitabilităţii în urma deteriorării oricărui sector de afaceri şi vor sprijini un flux de numerar stabil. Ca rezultat, grupul va putea majora bugetul de investiţii în perioada 2014-2016 menţinând în acelaşi timp profilul de risc corespunzător unui rating ‘A1’, a apreciat Niel Bisset, autorul raportului publicat vineri de Moody’s.

Moody’s a apreciat că GDF SUEZ a adoptat o serie de măsuri pentru a menţine numerarul şi a reduce datoria în urma achiziţionării companiei International Power Ltd în 2012. Aceste măsuri includ vânzarea unor active şi reducerea cheltuielilor de capital. La sfârşitul lui 2013, datoria netă era de 29,8 miliarde de euro, de la 43,9 miliarde de euro la sfârşitul lui 2012, iar flexibilitatea financiară s-a îmbunătăţit anul trecut.

De asemenea, agenţia de evaluare financiară estimează că mărimea companiei şi diversificarea geografică vor ajuta la limitarea volatilităţii fluxului de numerar.

Luna trecută, Moody’s Investors Service a confirmat ratingul pentru datoriile companiei franceze GDF Suez la ‘A1’ şi a revizuit în creştere, de la negativă la stabilă, perspectiva ratingului atribuit celui mai mare furnizor de gaze din Franţa.

Acţiunile de rating vin după recenta publicare a rezultatelor financiare ale GDF Suez în primul trimestru din 2014 şi ţin cont de progresele înregistrate de companie în restabilirea flexibilităţii financiare după achiziţii şi de majorarea investiţiilor planificate în perioada 2014-2016, apreciază Moody’s.

Perspectiva stabilă atribuită GDF Suez reflectă aşteptările Moody’s că, deşi profilul de creditare ar putea slăbi în 2014, se va îmbunătăţi în 2015.

Anul trecut, GDF Suez a înregistrat pierderi nete de 9,74 miliarde de euro, faţă de un profit de 1,54 miliarde de euro în 2012. Profitul operaţional a scăzut în 2013 la 14,8 miliarde de euro, faţă de 17 miliarde de euro în 2012.

GDF Suez a înregistrat anul trecut prejudicii de 9,1 miliarde de euro la activele de generare a energiei şi o reducere a fondului comercial de 5,8 miliarde de euro.

GDF Suez, afectată de scăderea cererii de energie în Europa, încearcă să compenseze declinul închizând unele centrale pentru a reduce costurile şi extinzându-se în Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu.
GDF Suez este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air va zbura spre China, spune șeful companiei
Wizz Air va zbura spre China, spune șeful companiei
Compania aeriană Wizz Air ar putea oferi în viitor zboruri spre părți ale Chinei, spune József Váradi, CEO-ul companiei. Wizz Air are o treime din flotă finanțată de instituții din China,......
MedLife raportează o majorare de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an, concomitent cu o creștere robustă a marjelor
MedLife raportează o majorare de 22% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul trimestru al acestui an, concomitent ...
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, prezintă rezultatele financiare pentru primul trimestru ...
Chimcomplex a finalizat proiectul de instalare pe platforma din Râmnicu Vâlcea a unei tehnologii pentru producerea de polioli ecologici
Chimcomplex a finalizat proiectul de instalare pe platforma din Râmnicu Vâlcea a unei tehnologii pentru producerea de polioli ...
Compania Chimcomplex S.A. Borzești a încheiat în data de 30 aprilie 2024 proiectul „Investing in innovative green technology ...
Ford ar putea produce anual 300.000 de maşini în Spania, din 2027
Ford ar putea produce anual 300.000 de maşini în Spania, din 2027
 Compania americană Ford Motor intenţionează să producă anual 300.000 de unităţi dintr-un nou model la fabrica sa ...