Moody’s menţine o perspectivă stabilă pentru sectorul bancar din Grecia pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii

Perspectiva pentru sectorul bancar din Grecia în umătoarele 12-18 luni rămâne una stabilă, ca urmare a estimărilor referitoare la îmbunătăţirea profitabilităţii şi calităţii activelor, a anunţat agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service într-un raport publicat luni.
Economica.net - lun, 15 mai 2017, 16:19
Moody's menţine o perspectivă stabilă pentru sectorul bancar din Grecia pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii

‘Creditele cu probleme rămân o provocare serioasă pentru băncile greceşti dar ne aşteptăm ca acestea să înceapă să coboare de la aproximativ 45% din volumul creditelor la finele lui 2016 pe întreaga perioadă a intervalului de prognoză. Ne aşteptăm, de asemenea, ca băncile să rămână uşor profitabile în 2017-2018’, a declarat vice-preşedintele Moody’s, Nondas Nicolaides.

Agenţia de evaluare estimează că băncile greceşti vor avea dificultăţi în a-şi îndeplini ţinta privind reducerea ponderii creditelor neperformante până la aproximativ 40% din volumul creditelor la finele lui 2019. Băncile greceşti s-au angajat la un plan trimestrial privind reducerea creditelor neperformante, însă scăderea preţurilor pe piaţa imobiliară şi cadrul legislativ ineficient le va afecta capacitatea de a atinge ţinta pe care şi-au propus-o, susţine Moody’s.

Băncile greceşti vor române uşor profitabile în 2017-2018 însă Moody’s avertizează că mediul operaţional pentru băncile greceşti va depinde în mare măsură de capacitatea Guvernului grec de a obţine finanţare de la creditorii săi oficiali.

Potrivit Moody’s, creşterea economică reală a Greciei ar urma să accelereze la 1,5% în 2017 şi la 2% în 2018, după ce în 2016 PIB-ul Greciei a înregistrat o creştere zero.

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...