1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Moody's menţine o perspectivă stabilă pentru sectorul bancar din Grecia pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii

Perspectiva pentru sectorul bancar din Grecia în umătoarele 12-18 luni rămâne una stabilă, ca urmare a estimărilor referitoare la îmbunătăţirea profitabilităţii şi calităţii activelor, a anunţat agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service într-un raport publicat luni.

15 mai, 2017 | Agerpres

'Creditele cu probleme rămân o provocare serioasă pentru băncile greceşti dar ne aşteptăm ca acestea să înceapă să coboare de la aproximativ 45% din volumul creditelor la finele lui 2016 pe întreaga perioadă a intervalului de prognoză. Ne aşteptăm, de asemenea, ca băncile să rămână uşor profitabile în 2017-2018', a declarat vice-preşedintele Moody's, Nondas Nicolaides.

Agenţia de evaluare estimează că băncile greceşti vor avea dificultăţi în a-şi îndeplini ţinta privind reducerea ponderii creditelor neperformante până la aproximativ 40% din volumul creditelor la finele lui 2019. Băncile greceşti s-au angajat la un plan trimestrial privind reducerea creditelor neperformante, însă scăderea preţurilor pe piaţa imobiliară şi cadrul legislativ ineficient le va afecta capacitatea de a atinge ţinta pe care şi-au propus-o, susţine Moody's.

Băncile greceşti vor române uşor profitabile în 2017-2018 însă Moody's avertizează că mediul operaţional pentru băncile greceşti va depinde în mare măsură de capacitatea Guvernului grec de a obţine finanţare de la creditorii săi oficiali.

Potrivit Moody's, creşterea economică reală a Greciei ar urma să accelereze la 1,5% în 2017 şi la 2% în 2018, după ce în 2016 PIB-ul Greciei a înregistrat o creştere zero.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO