1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Moody's retrogradează din nou ratingul Ucrainei

Agenţia americană de evaluare financiară Moody's a a revizuit din nou în scădere, vineri, ratingul Ucrainei de la 'Caa2' la 'Caa3' din cauza 'escaladării' crizei politice din această ţară, transmite AFP.

05 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Moody's Investors Service, care a mai luat o decizie similară la sfârşitul lunii ianuarie, nu exclude pe termen mediu o nouă retrogradare a ratingului datoriei ucrainene care rămâne în categoria junk (nerecomandat pentru investiţii), a adăugat agenţia într-un comunicat.

Ucraina ar putea intra în încetare de plăţi, avertiza agenţia Standard & Poor's (S&P) acum mai bine de o lună, după ce retrogradase ratingul guvernului de la Kiev pentru a doua oară în trei săptămâni.

Fondul Monetar International a acceptat saptamana trecuta sa imprumute Ucrainei 18 miliarde de dolari in urmatorii doi ani in schimbul unui pachet de reforme, inclusiv pe piata energiei. Totuşi, statul ucraibean este somat de Gazprom să achite urgent o tranşă de 2,2 miliarde de dolari din datoria pe care o are pentru gayele ruseşti consumate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO