1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Extern

Moody's retrogradează ratingul datoriei Greciei din cauza incertitudinii asupra unui acord

Agenţia de notaţie financiară Moody's a retrogradat ratingul Greciei miercuri din cauza incertitudinii asupra unui acord cu creditorii ce ar permite ţării să facă faţă obligaţiilor privind datoria.

30 apr, 2015 | Agerpres

Această notă este acum Caa2, şi mai mică în categoria de obligaţiuni prezentând un risc de credit foarte puternic, dar încă deasupra celei care ar constitui o situaţie de default (încetare de plăţi).

Această decizie urmează după o examinare începută în februarie când a venit la putere partidul stângii radicale SYRIZA. De atunci, negocierile între Grecia şi FMI, BCE şi Uniunea Europeană asupra unui program de reforme s-au împotmolit, aminteşte AFP.

Moody's a invocat 'riscul mare din cauza incertitudinii privind ajungerea la un acord între guvernul grec şi creditorii săi oficiali la timp pentru a face faţă rambursărilor datoriei sale'.

Agenţia newyorkeză invocă de asemenea riscurile ce ar rămâne în caz de acord asupra perspectivelor financiare ale ţării din cauza 'slăbirii economiei şi mediului politic naţional fragil'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO