Peste 200 de bănci ar putea fi retrogradate de Moody’s, după ce agenţia de rating va avea o metodologie nouă

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat, marţi seară, că va reevalua ratingurile a peste 1.000 de instituţii financiare, după introducerea unei noi metodologii de evaluare a băncilor, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.
Economica.net - mie, 18 mart. 2015, 17:38
Peste 200 de bănci ar putea fi retrogradate de Moody's, după ce agenţia de rating va avea o metodologie nouă

Analiştii Greg Bauer şi Ana Arsov susţin că ratingurile a 214 bănci ar putea fi îmbunătăţite după ce modificările legislative au făcut mai uşoară impunerea de pierderi pentru creditori. În schimb, aproximativ 212 bănci ar putea fi retrogradate, deoarece instituţiile respective nu au rezerve suficiente pentru a-i proteja pe deţinătorii de obligaţiuni.

„Acţiunile de rating afectează 1.021 dintre cele 1.934 de entităţi bancare evaluate, care includ bănci, companii holding, subsidiare, sucursale şi alte entităţi pentru care Moody’s a acordat ratinguri”, a informat agenţia de evaluare.

În cazul Uniunii Europene şi Europei Occidentale, ratingurile a 609 dintre 800 de entităţi bancare sunt afectate de modificarea metodologiei, a precizat Moody’s.

O serie de bănci care sunt prezente şi pe piaţa din România, precum OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, şi Intesa Sanpaolo au informat că ratingurile lor au fost plasate sub revizuire pentru o posibilă îmbunătăţire, ca urmare a modificării metodologiei Moody’s.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, deținute de firma Amrom Conimnpex, aflată în insolvență, au fost cumpărate ...
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi non-UE este aberantă
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi ...
Guvernul ne-a făcut un mare cadou de Moş Nicolae şi a schimbat regulile în timpul jocului, împărţind ţările în ...
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
ROBOR continuă să crească şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum.