Morgan Stanley: Care sunt cele mai sigure acţiuni americane. Unele sunt şi la Bursa din Bucuresti

Banca de investiţii americană Morgan Stanley a ieşit pe piaţă cu un nou raport, în care a inclus analiza a 40 de companii, ale căror acţiuni se vor scumpi şi vor aduce profituri investitorilor lor pe termen lung, indiferent de  valurile de recesiune sau de creştere ale ciclurilor economice, potrivit Business Insider.
Economica.net - Dum, 29 sept. 2013, 16:44
Morgan Stanley: Care sunt cele mai sigure acţiuni americane. Unele sunt şi la Bursa din Bucuresti

Acţiunile din sectorul IT&C (cloud, reţele sociale şi a transferului de date) ocupă 40% din lista Morgan Stanley, cu cele 40 de companii pe care se poate paria pe termen lung.

O pondere de 18% o ocupă companiile restaurantele şi magazinele online.

Analiştii Morgan Stanley cred că titlurile selectate pot creşte puternic, chiar dacă economia globală creşte mai încet decât prognozele noastre, situate sub tendinţele curente”, se spune în raportul citat de Business Insider.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute vedete propuse de Morgan Stanley:

LinkedIn (simbol bursier LNKD) are oportunităţi substanţiale în doemniul recrutării, marketingului şi vânzărilor, ceea ce a trebui s-o plaseze deasupra concurenţilor săi, potrivit Morgan Stanley, citat de Business Insider. Are un indice de performanţă (PEG) de 1,9, potrivit calculelor băncii.

Cele mai mari valori ale indicatorului calculat după care Morgan Stanley  a alcătuit TOP 40 au fost obţinute de compania de securitate a reţelelor Fortynet Inc (simbol FTNT, scor 8,3), de Salesforce.com (CRM, 6,7) şi  Palo Alto Networks (PANW, 5), iar cele mai mici compania feroviară Genesee & Wyoming (GWR, 0,7) şi compania de rezervări hoteliere online Priceline.com (PCLN, 0,9).

Veniturile Starbucks (SBUX, scor 1,7) vor creşte pe seama expansiunii vânzării de alimente şi bunuri împachetate.

Facebook (FB, 1,7) se poate tranzacţiona şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are un potenţial de creştere ridicat,  dacă va reuşi să atragă bugetele reclamelor TV.

21st Century Fox (FOXA, scor 1,6) este producătorul şi distribuitorul de filme a cărui creştere va veni în prporţie de 90% din „activele TV bine poziţionate”, potrivit raportului.

VISA (V, 1,3) şi MasterCard (MA, 1,4) vor beneficia de pe urma creşterii preferinţelor spre plăţile electronice. Visa se găseşte şi la BVB

Google (GOOG, 1,4), prezentă şi la BVB, trebuie să mulţumească  filialei sale YouTube pentru prognoza favorabilă. YouTube ar putea genera venituri brute de 20 de miliarde de dolari.

Amazon.com (AMZN, -) va profita, de asemeni de tendinţa de creştere a consumului online în dauna celui tradiţional.

 

Te-ar mai putea interesa și
Israel – Premierul desemnat Benjamin Netanyahu a cerut preşedintelui o amânare de două săptămâni pentru a forma guvernul
Israel – Premierul desemnat Benjamin Netanyahu a cerut preşedintelui o amânare de două săptămâni pentru a forma ...
Premierul israelian desemnat Benjamin Netanyahu i-a cerut joi preşedintelui Isaac Herzog o prelungire cu două săptămâni a termenului stabilit iniţial pentru a forma un guvern de coaliţie,......
SUA – Primul vot în Congres pentru ajutor militar de 10 miliarde de dolari şi vânzari de arme către Taiwan
SUA – Primul vot în Congres pentru ajutor militar de 10 miliarde de dolari şi vânzari de arme către Taiwan
Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat joi un proiect de lege care prevede 10 miliarde de dolari ajutor militar şi vânzări ...
Cel mai spectaculos nod rutier din România va avea patru niveluri și va fi construit lângă Codlea – șeful DRDP Brașov
Cel mai spectaculos nod rutier din România va avea patru niveluri și va fi construit lângă Codlea – șeful DRDP ...
Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi construit lângă Codlea, potrivit lui Tudor Alexandru Duțu, directorul ...
Cât a plătit familia Negoiță până acum pentru terenurile din platforma Chimopar
Cât a plătit familia Negoiță până acum pentru terenurile din platforma Chimopar
Familia Negoiță a plătit până acum peste 13 milioane de euro pentru 10 ha din Chimopar, potrivit documentelor analizate ...