1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Morgan Stanley va semna, vara aceasta, preluarea America House de la AEW Europe

Tranzacția dintre francezii de la AEW Europe și americanii de la Morgan Stanley pentru America House, clădire office de 27.500 mp, din Piața Victoriei din București se pare că se va semna vara aceasta după negocieri care au durat cel puțin doi ani. Potrivit surselor Economica.net, valoarea tranzacției va fi sub 90 de milioane de euro.

24 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Deși evaluată în scădere, de la 120 de milioane de euro în 2007, la sub 90 de milioane acum, firesc, dată fiind vechimea de circa 13 ani a imobilului dezvoltat de GTC, America House va rămâne un reper, fiind singura clădire office vândută cu un randament de 5,6% de dezvoltatorul israelian GTC în 2007, către francezii de la AEW, parte a grupului Natixis.

Potențiala finalizare a tranzacției iese totuși în evidență deoarece America House e una dintre cele mai importante clădiri office din România. Deși relativ învechită, fiind livrată în 2006, America House rămâne încă, cea mai spectaculoasă tranzacție din istoria pieței imobiliare românești datorită randamentului de 5,6%, cel mai mic din istorie.

Morgan Stanley are pentru investiții în sectorul imobiliar platforma globală Morgan Stanley Real Estate Investing, care administrează active de 33 miliarde de dolari, dintre care 71% în cele două Americi, 22% în Europa și 7% în Asia.

După cum s-a anunțat inițial, din tranzacție ar putea face parte și mallul Promenada Târgu Mureș, cunoscut inițial ca European Retail Park Târgu Mureș. Mallul de 51.530 mp a fost dezvoltat dde belgienii de la BelRom cu o investiție de 60 de milioane de euro și vândut în ianuarie 2008 către AEW pentru 92 de milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO