1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Rafila, despre Covid: În următoarele săptămâni ne aşteptăm să avem o creştere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă şi a mortalităţii

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, a spus la Digi24 că este de așteptat ca numărul cazurilor de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar și numărul deceselor provocate de Covid-19 să crească în următoarele săptămâni. El explică prin faptul că există un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și creșterea numărului de cazuri grave, respectiv decese.

04 aug, 2020 | Digi24, News.ro

Alexandru Rafila a declarat, luni seară, la Digi24, că numărul de cazuri noi anunţat luni – 823 – nu reprezintă ”nicio scădere”, ci este valoarea obişnuită pentru raportarea de luni, vizând analizele făcute duminica, anunţă News.ro

Cea mai mare parte a laboratoarelor private nu lucrează duminica, iar aceste teste, care sunt pozitive în proporţie de peste 10%, sunt teste care sunt făcute, cred că în proporţie de peste 90% sau poate chiar mai mult, pacienţilor simptomatici sau celor care întrunesc definiţiile de caz ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, nu sunt teste făcute la cerere”, a explicat el, potrivit News.ro.

Rafila a adăugat că în timpul săptămânii se testează, la cerere, mai multe persoane sănătoase.

”Asta este un procent apropiat de adevăr. Noi avem undeva între 10 şi 14% teste pozitive în ultima perioadă, un procent apreciabil care se menţine ridicat de mai multe săptămâni”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia, a crescut numărul pacienţilor la Terapie Intensivă întrucât, statistic, s-a observat că 5% dintre bolnavi fac forme grave care necesită asistenţă de Terapie Intensivă.

Există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi creşterea numărului de persoane internate la Terapie Intensivă, dar şi în ceea ce priveşte mortalitatea, e un decalaj de două-trei săptămâni, pentru că, practic, o pesoană care se îmbolnăveşte nu intră de a doua zi la Terapie Intensivă, după o evoluţie de 7-10 zile ajunge în secţia de Terapie Intensivă. De asemenea, mortalitatea crescută apare după un interval mai mare de la creşterea cifrelor. Deci ne aşteptăm în mod normal în perioada următoare, în următoarele săptămâni, să avem o creştere mai rapidă a numărului de cazuri atât la Terapie Intensivă, cât şi o creştere mai rapidă a mortalităţii”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Sursa: News.ro care citează Digi24.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO